Antena Căutare

Anunț oficial: Șomajul tehnic, prelungit până la 1 iunie, pentru aceste categorii de angajați. Măsuri noi pentru părinți și elevi

Vicepremierul Raluca Turcan a a anunţat joi, după şedinţa de Guvern, măsuri referitoare la şomaj tehnic prelungit până la 1 iunie în domeniile în care activităţile rămân restricţionate, prelungirea concediului acordat părinţiilor, program de lucru diferenţiat în companiile cu peste 50 de angajaţi, transport gratuit pentru elevi.

„Măsurile se vor aplica pentru o perioada limitată de timp. Aceste măsuri sunt pe mai multe domenii”, a declarat Raluca Turcan

Pentru protecţie socială - Prelungirea somajului tehnic pana la 1 iunie 2020.​

Vorbim despre angajati cu contracte individuale, dar si despre alte categorii de profesionisti. Intentia noastra e sa acordam aceasta forma de sprijin si sa venim cu masuri active care vin cu suportarea unei parti din salariu.

Va mai fi prelungita masura de acordare de zile libere platite pentru parinti pana pe 12 iunie.

Am prelungit pana la 31 mai acordarea unor drepturi de asistenta sociala.

Citește și:

COVID-19, boală profesională. Ce categorii de angajați, în afară de medici, ar primi salariu integral pe timpul concediului medical

În domeniul sanatatii se vor aloca sume suplimentare pentru decontarea concediilor medicala persoanelor aflate in carantina si a persoanelor infectate cu Covid.

Serviciile medicale se acorda tuturor persoanelor de pe teritoriul Romaniei. In plus, serviciile medicale se vor deconta la nivelul activitatii efectiv realizate.

In situatie de crestere a numarului de spitalizari, daca va fi nevoie sa suplimentam aceste sume, atunci avem cadru legal pentru a le suplimenta.

Citește și:

Bani de la stat pentru părinți! Cine poate primi ajutorul de 500 de lei, oferit de Primăria Capitalei

În educatie: Transportul gratuit pentru elevi.

Azi am decis ca operatorii de transort sa asigure transportul gratuit al elevilor. Sute de mii de copii care pana acum erau vaduviti de un drept fundamente, de educatie, au primit o mana de ajutor din partea guvernului Orban.

Citește și:

Programul de muncă se schimbă în timpul stării de alertă. Orar individualizat, fără acordul salariatului

În domenul cultural. Industria de spectacole a fost grav zdruncinata.

Am instituit posibilitatea refolosirii biletelor deja cumparate. Daca pe parcusul unui an de zile aceste bilete nu au fost folosite atunci se vor returna banii. Pentru veniturile impozabile din domeniul evenimentelor acestea vor fi platite la momentul realizarii veniturilor. Sunt masuri care au fost luate in toate tarile europene.

În domeniul economic am realizat prelungirea termenului de eliberare a certificatelor de urgenta

Sursa : news.ro

Noi reguli pentru circulația în mijloacele de transport în comun. Ce măsuri ia Primăria Capitalei pentru a evita aglomer... Până când mai pot cere românii amânarea ratelor la bănci! Raluca Turcan, anunț de ultim moment!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x