Live acumChefi la cutite
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Programul de muncă se schimbă în timpul stării de alertă. Orar individualizat, fără acordul salariatului

Reguli noi la serviciu. Potrivit documentului oficial al stării de alertă, angajatorii au o nouă obligație cu privire la programul de muncă al salariaților.

Programul de muncă se schimbă în timpul stării de alertă. Orar individualizat, fără acordul salariatului

Potrivit documentului oficial al stării de alertă, votat miercuri seara în Senatul României, angajatorii sunt obligați să asigure între salariaţi existenţa unui interval de o oră la începerea şi la terminarea programului de muncă, scrie Mediafax.

Citește și:

Viorel Cataramă a primit rezultatul testului COVID-19! Prima reacție a afaceristului, după aflarea rezultatului: „Asta am vrut să demonstrez”

Astfel, pe durata stării de alertă, prin derogare de la prevederile art.118 alin.(1) din Legea nr.53/2003 - Codul Muncii, angajatorii din sistemul privat, autorităţile şi instituţiile publice centrale şi locale, indiferent de modul de finanţare şi subordonare, precum şi regiile autonome, societăţile naţionale, companiile naţionale şi societăţile la care capitalul social este deţinut integral sau majoritar de stat ori de o unitate administrativ-teritorială, cu un număr mai mare de 50 de salariaţi, pot stabili programe individualizate de muncă, fără acordul salariatului, astfel încât între salariaţi să se asigure existenţa unui interval de o oră la începerea şi la terminarea programului de muncă, într-o perioadă de 3 ore.

Citește și:

Evoluție neprevăzută a COVID-19 în România. Specialiștii, fără răspunsuri! Ce s-ar putea întâmpla, în următoarele zile? Alexandru Rafila: „Sunt surprins”

Amenzi pentru nerespectarea măsurilor în timpul stării de alertă

Deputații au votat eliminarea amendamentului ce prevede intrarea în vigoare a legii la momentul publicării în Monitorul Oficial. Astfel, legea privind starea de alertă va intra în vigoare cel mai devreme luni.

Citește și:

„Al doilea val de COVID-19 este exclus! Epidemia se încheie!” Medicul care susține că a găsit tratamentul anti-coronavirus anunță „moartea” virusului

Sunt prevăzute și amenzi pentru nerespectarea măsurilor. Nerespectarea izolării va fi amendată cu sume între 1000 şi 5000 de lei, iar nerespectarea limitărilor de circulaţie, între 500 şi 2500 de lei.

Mai multe informații despre măsurile și restricțiile ce vor intra în vigoare pe timpul stării de alertă, AICI.

Recomandari