Antena Căutare

Anunțul care a făcut înconjurul României! Un bătrân își lasă gratuit vila din București! Care sunt condițiile

Fiecare român visează să dețină o locuință și majoritatea tinerilor se încumetă la credite bancare pentru 20 sau chiar 30 de ani. 

Fiecare român visează să dețină o locuință și majoritatea tinerilor se încumetă la credite bancare pentru 20 sau chiar 30 de ani.

Un anunț postat pe rețeaua de socializare Facebook a devenit viral. Un român de 80 de ani ar lăsa moștenire o vilă în Capitală, rezervându-și însă dreptul de uzufruct viager, adică dorește să fie în grija unei familii până la deces.

„Proprietar octogenar las GRATUIT vilă în București în baza unui contract de uzufruct-viager cu drept de abitație. Nu am copii și dorec să las casa unei familii de intelectuali bine educați! Îmi rezerv dreptul să fac selecția familiei și aștept solicitările dumneavoastră doar la anunț pe contact”, se arată în anunțul care a adunat mii de like-uri și distribuiri.

Și dacă vă întrebați ce înseamnă uzufruct, a1.ro vă oferă definiția.

Uzufructul este dreptul de a folosi bunul altei persoane şi de a culege fructele acestuia, întocmai ca proprietarul, însă cu îndatorirea de a-i conserva substanţa” (Art. 703 noul Cod Civil). Uzufructul este viager când se încheie pe durata vieții beneficiarului sau titularului acestuia. Din punctul de vedere al duratei, dacă titularul este o persoană fizică, uzufructul poate fi cel mult viager. Dacă beneficiarul dreptului de uzufruct este o persoană juridică, acesta se poate închea pe o perioadă de maxim 30 de ani. Prin urmare, uzufructul poate fi viager numai când beneficiarul este o persoană fizică”, potrivit avocat.net.

Dacă ești un părinte sever, medicii îți recomandă câteva sfaturi pe care trebuie să le respecți! Copilul nu trebuie agas... Mare atenţie! Toţi românii care stau la bloc trebuie să ştie. E obligatoriu pentru cei stau la bloc. Amenzi uriașe: de l...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x