- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Masca de protecţie filtrează polenul de ambrozie, însă pentru a fi eficientă trebuie purtată corect, să acopere nasul şi gura. Cele mai eficiente măşti sunt FFP 2 şi FFP3.
Imediat va începe sezonul ambroziei și sute de mii de români sunt alergici la această plantă, dar medicii spun că masca de protecţie împotriva COVID-19 are un efect benefic pentru cei sensibili.
Ambrozia, inamicul numărul 1 al românilor
„În principiu, masca fiind un filtru poate să ajute pentru că filtrează dar nu trebuie considerat un mijloc infailibil, pentru că măştile obişnuite nu sunt etanşe”, a declarant medicul oftalmolog Marian Stamate.
Specialistul spune că cele mai bune sunt măştile FFP2 şi FFP3, dar şi măştile de protecţie normale pot fi o barieră optimă.
„Pentru a asigura o oarecare protecţie, măştile trebuie purtate corect, adică şi pe nas şi pe gură”, a mai spus medicul Marian Stamate.
Masca de protecţie apară de coronavirus și alte virusuri sau potențiali alergeni, dar poate afecta tenul.
Medicul deramtolog, Oana Spânu, vorbeşte despre riscul de contaminare bacteriană şi suprainfecţie la nivelul feţei.
„Le recomand să nu se mai machieze în perioada în care poartă masca doar în jurul ochilor, în rest să nu mai punem nimic, doar o cremă hidratantă, ar fi ideal. Au venit multe paciente cărora le-a apărut sau li s-a exacerbat dermatita periorală, acneea”, spune dermatologul.
Întrebat dacă din cauza căldurii afecțiunile pot deveni mai pronunțate, medicul a răspuns: „Categoric da, este un mediu cald şi umed cu posibilitate de proliferare bacteriană. Care-mi agravează şi îmi generează leziunile de acnee, pentru stafilococ. Stau în aer liber, mă expun la soare, poate să mi apară un eritem, o arsură solară imediată vin cu masca şi agravez acea inflamaţie”.
Conform Oanei Spânu, citată de Mediafax, bărbaţii care mai fac câte un coş sau se rad zilnic pot să dezvolte, prin purtarea măştii, suprainfecţie bacteriană la nivelul foliculului pilos.
Fostul ofițer MAI, cel care a infectat un spital întreg, se apără! Argumentele, halucinante: Există dovezi!... Bacalaureat 2020. Nu se va rotunji nota! Cum se vor echivala competențele pentru utilizator mediu, avansat sau experimen...