Live acumChefi la Cutite (r)
Prime Time 20:30X Factor

Apel urgent pentru introducerea educației sexuale în școli: „Copiii se protejează prin informație, nu prin frică! Avem cele mai multe mame minore din UE”

„Copiii se protejează prin informaţie şi educaţie, nu prin obscurantism şi frică. Această abordare ne-a adus în situaţia de a avea cel mai mare număr de mame minore din Uniunea Europeană”. Dan Barna cere introducerea educației sexuale în școli.

Apel urgent pentru introducerea educației sexuale în școli: „Copiii se protejează prin informație, nu prin frică! Avem cele mai multe mame minore din UE”

Opinia Timișoarei

Între disperare și revoltă. Dan Barna, președintele USR, a făcut apel la Ludovic Orban și Marcel Ciolacu să ia măsuri față de o „iniţiativă nocivă din Parlament, care a fost strecurată pe ascuns”, şi care, susține acesta, poate avea consecinţe grave asupra viitorului copiiilor din România.

„Copiii se protejează prin informaţie şi educaţie, nu prin obscurantism şi frică”

„Într-o lume modernă, educaţia e cheia către o viaţă reuşită. Să le negi copiilor dreptul la educaţie pentru sănătate, şi respectiv la educaţie sexuală, în baza unor frici medievale în situaţia în care informaţiile circulă în toate formele posibile pe orice ecran digital, este un gest de egoism şi iresponsabilitate tocmai pentru viitorul copiilor.

Copiii se protejează prin informaţie şi educaţie, nu prin obscurantism şi frică. Această abordare ne-a adus în situaţia de a avea cel mai mare număr de mame minore din Uniunea Europeană”, spune Dan Barna.

Când va fi gata vaccinul românesc anti COVID 19? „Va fi ușor de tolerat, inclusiv de cei care nu sunt de acord cu vaccinurile”

USR a acuzat, joi, că PSD ȘI PNL ar încerca blocarea predării educaţiei sexuale în şcoli, după ce preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea USR pentru derularea sistematică a cursurilor de informare a elevilor.

„Un atentat la inocenţa copiilor”

Patriarhia Română condamnă decizia de a introduce în şcoli, în mod obligatoriu, a orelor de educaţie sexuală, pe motiv că ar fi „un atentat asupra inocenţei copiilor”, împiedicând dezvoltarea lor „firească” şi „marcându-i” pentru întreaga viaţă.

Poziţia Patriarhiei survine publicării în Monitorul Oficial a Legii nr. 45/3 aprilie 2020, care modifică şi completează Legea nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, care prevede obligativitatea organizării în şcoli, cel puţin semestrial, a unor programe pentru viaţă şi sănătate, inclusiv educaţie sexuală pentru copii.

În ce condiții vom putea ieși la terase? Cine va putea sta la aceeași masă? Alexandru Rafila, despre viața după 1 iunie

Patriarhia Română aminteşte că a susţinut caracterul opţional în şcoli al orelor de educaţie pentru viaţă, iar programele şcolare corelate acestora să fie elaborate potrivit „valorilor morale”.

Într-un comunicat de presă transmis AGERPRES, Patriarhia afirmă că prevederile acestei legi contravin unor articole din Constituţie.

„Considerăm că încadrarea în mod obligatoriu a elevilor în programe de educaţie sexuală reprezintă un atentat asupra inocenţei copiilor, împiedicând dezvoltarea lor firească şi marcându-i pe aceştia pentru întreaga viaţă.

În acest sens, mai multe studii realizate în diferite ţări au demonstrat că o astfel de abordare a educaţiei copiilor a avut ca urmare începerea vieţii sexuale mai devreme, cu implicaţiile de rigoare, fără vreo îmbunătăţire în plan social”, se arată în comunicat.

Bebelușa care i-a lăsat muți pe medici. Ce avea fetița pe obraz, la naștere: „Există doar 35 de cazuri, în istorie!” - FOTO

Patriarhia Română consideră că pregătirea pentru viaţa intimă şi de familie trebuie să fie lăsată în primul rând în sarcina familiei care poate aprecia corect şi obiectiv stadiul de dezvoltare psiho-fizic, intelectual şi emoţional al copilului.

Recomandari