Antena Căutare

Avertiment pentru românii care vor să meargă în concediu în Turcia. Vacanțe distruse pentru zeci de mii de oameni

Înainte de a merge în vacanță, mulți români ignoră un detaliu important din polița de asigurare, iar acest lucru le poate compromite definitiv concediul.

Înainte de a merge în vacanță, mulți români ignoră un detaliu important din polița de asigurare, iar acest lucru le poate compromite definitiv concediul.

În sezonul vacanţelor, încercăm să scăpăm de griji şi să ne relaxăm. Iar suprizele neplăcute din concediu pot dispărea cu asigurarea de călătorie. Poliţa se încheie înainte de a pleca la drum. Asigură atât bagajele, cât şi serviciile medicale în caz de urgenţă. Astfel, câţiva euro vă pot scuti de probleme. Există însă şi capcane. Situaţii când puteţi crede că sunteţi asiguraţi şi ajungeţi, de fapt, să vă descurcaţi pe cont propriu.

Sunt mai multe variante prin care românii îşi pot asigura liniştea în vacanţă. Una dintre ele este cea gratuită: cardul european de sănătate. Trebuie completat un formular şi depus la Casa de Sănătate.

Recomandarea specialiștilor este ca acest lucru să se întâmple cu mult înainte de a vă lua concediu, pentru că în plin sezon instituția este luată cu asalt de români. La casa din Bucureşti, înainte de concedii, sunt cam 200 de cereri pe zi de acest gen.

Acest card le asigură turiştilor aceleaşi servicii medicale de care beneficiază şi cetăţenii ţării pe care o vizitează. Poate fi folosit însă doar pentru situaţii de urgenţă.

Iar când alegeţi o poliţă privată, asiguraţi-vă că ţara pe care o vizitaţi este inclusă în pachet. De exemplu, cine merge în Turcia are nevoie de acoperire pentru Europa, dar şi pentru Asia.

De exemplu, pentru o poliţă de 50 de mii de euro pe o perioadă de zece zile - dacă mergem în vacanţă fără să facem sporturi extreme gen: sari cu paraşuta, parapanta costul este undeva la zece euro pe cele zece zile. Cine şi-a propus să înoate cu rechinii sau să meargă cu bicicleta pe munte, are nevoie de o asigurare suplimentară.

Preţul unei poliţe pentru călătoriile în weekend porneşte de la doi, trei euro şi îi asigură turistului despăgubiri de până la 50 de mii de euro în situaţii de urgenţă, cum ar fi cele medicale sau cele de pierdere a bagajelor

A făcut 15.000 de euro într-o vară. Cum a reușit un ieșean să își înzecească veniturile... Au reapărut „cocalarii” de pe litoralul românesc. Un Range Rover a făcut slalom printre copii. Ce amendă riscă șoferul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x