Căutare Live

Astăzi, utilizatorii Facebook vor afla dacă le-au fost folosite datele de Cambridge Analytica. Gigantul îți trimite mesaj: "A fost o greşeală imensă"

Facebook va alerta, începând de luni, cei 87 de milioane de utilizatori care ar fi putut fi afectaţi de încălcarea drepturilor de confidenţialitate de către Cambridge Analytica.

Facebook va alerta, începând de luni, cei 87 de milioane de utilizatori care ar fi putut fi afectaţi de încălcarea drepturilor de confidenţialitate de către Cambridge Analytica.

Utilizatorii vor primi mesaje detaliate în news feed-ul de pe Facebook, scrie Deadline, care citează Associated Press. Facebook a anunţat că utilizatorii ale căror date au fost partajate cu Cambridge Analytica vor primi mesaje săptămâna aceasta.

În plus, în încercarea de a controla problema, toţi utilizatorii vor primi un avertisment care va conţine un link pentru a putea consulta lista aplicaţiilor pe care le folosesc şi ce informaţii au oferit acestora. Va exista opţiunea de închidere a aplicaţiilor şi stoparea accesului unor terţe aplicaţii.

Scandalul Cambridge Analytica a izbucnit în luna martie. Atunci a fost raportat faptul că firma susţinută de Robert Mercer, simpatizant al lui Donald Trump, şi condusă în trecut de Steve Bannon, fost consilier al actualului preşedinte american, a obţinut informaţii personale a 50 de milioane de utilizatori Facebook fără a avea permisiunea.

Aceste informaţii au fost folosite pentru a influenţa procesul electoral din 2016. Cifra s-a dovedit a fi mult mai mare, iar reprezentanţi ai Facebook au transmis că peste 70 de milioane dintre cei 87 de milioane de utilizatori afectaţi sunt din Statele Unite, peste 1 milion, din Filipine, Indonezia şi Marea Britanie. Alte peste 2,5 milioane, din Uniunea Europeană.

Mark Zuckerberg, cofondator şi director general al Facebook, a declarat că „a fost o greşeală imensă”. El urmează să apară în faţa Comisiilor Judiciară şi de Comerţ ale Senatului, pe 10 aprilie, iar pe 11 aprilie, în faţa House Energy and Commerce Committee, unde va răspunde întrebărilor privind acest scandal şi asupra planurilor Facebook de a rezolva problema.

A început Săptămâna Luminată. Ce trebuie să faci zilele acestea, dacă vrei să-ți meargă bine tot anul: "Slava Domnu... Te întorci acasă de la munte, după vacanța de Paște? Traficul a fost deviat, din cauza aglomerației. Pe ce rută se circu...
Parteneri
Efectele secundare secrete ale castraveților. Ce spun cele mai noi studii despre consumul lor
Catine.ro
Ultimele știri
x