Căutare Live

Atenționare MAE. La ce trebuie să fie atenți românii care călătoresc în Bulgaria, Grecia sau Turcia

MAE a emis o informare pentru românii care trec granția cu Bulgaria în această perioadă, în contextul în care au loc lucrări pe tronsonul bulgar al Podului Dunării, la punctul de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse, până pe 26 iunie 2022. Traficul se desfășoară cu restricții pe timpul zilei.

MAE a emis o atenționar de călătorie pentru românii care merg în Bulgaria, Grecia, sau Turcia, în această perioadă

Shutterstock

Ministerul Afacerilor Externe a emis o informare pentru românii care călătoresc în Bulgaria, sau care tranzitează Bulgaria pentru a ajunge în Grecia, sau Turcia. În contextul lucrărilor pe tronsonul bulgar al Podului Dunării, românii trebuie să știe că traficul la graniță funcționează ziua cu restricții, iar noaptea în regim normal, potrivit news.ro.

„În contextul întârzierilor înregistrate la unele puncte de trecere a frontierelor dintre Republica Bulgaria, Republica Elenă şi Republica Turcia, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care intenţionează să călătorească în Republica Bulgaria sau să tranziteze acest teritoriu către Republica Elenă sau Republica Turcia că, prin punctul comun de frontieră dintre România şi Republica Bulgaria, Giurgiu-Ruse, în perioada 19 – 26 iunie 2022, se desfăşoară pe tronsonul bulgar al podului Prieteniei Giurgiu – Ruse lucrări de reabilitare a suprafeţei drumului naţional I-2, pe ruta Ruse-Razgrad, de la km 0 + 000 la km 1 + 057”, a anunțat MAE, într-un comunicat de presă.

MAE a precizat că până pe 26 iunie, în timpul zilei, traficul rutier se va desfăşura pe o singură bandă de circulaţie, fiind dirijat de indicatoare şi semnalizatoare rutiere. Din această cauză, se preconizează înregistrarea unor timpi de aşteptare ridicaţi pentru trecerea frontierei prin punctul comun de control Giurgiu-Ruse.

Ce recomandă MAE pentru evitarea aglomerațiilor la graniță cu Bulgaria

MAE recomandă ca românii care vor să treacă granția prin Bulgaria să meargă noaptea, pentru că în tipul nopții traficul se va desfășura în regim normal.

Citește și: Esențiale pentru bagajul de vacanță. Ce nu trebuie să lipsească din geantă când pleci vara în concediu

Totodată, MAE recomandă folosirea tuturor punctelor de trecere a frontierei bulgare deschise traficului internaţional, după cum urmează:

  • la frontiera româno-bulgară: Giurgiu-Ruse, Calafat–Vidin, Negru Vodă–Kardam, Vama Veche–Durankulak, Lipniţa–Kainardja şi Dobromir–Krushari (ultimile două puncte cu orar de funcţionare între orele 08:00-20:00, pentru autovehicule cu masa totală admisă de până la 3,5t), Ostrov–Silitra, Bechet–Oryahovo (ferry), Turnu Măgurele-Nikopol (ferry) şi Zimnicea-Svishtov (ferry) (ultimele două puncte cu program de funcţionare între orele 08:00-20:00);
  • la frontiera bulgaro-elenă: Kulata–Promachonas; Makaza–Nimfea (masa totală admisă a autovehiculelor de până la 3,5t); Ilinden–Exohi (traseu ocolitor pentru PCTF Kulata, ruta spre Kavala); Kapitan Petko Voivoda–Ormenion (ruta spre Alexandropolis); Zlatograd–Termes şi Ivaylovgrad–Kiprinos (ultimile două punctedoar pentru autovehicule cu masa totală admisă de până la 3,5t).
  • la frontiera bulgaro-turcă: Kapitan Andreevo–Kapikule; Lesovo–Hamzabeyli; Malko Târnovo–Derekoy (ultimul punct de trecere a frontierei prezintă o infrastructură redusă şi înregistrează în mod constant timpi măriţi de aşteptare).

Citește și: Ce prețuri au găsit turiștii români în Grecia. Avertismentele lor despre tarifele aplicate pentru cei ce plănuiesc vacanță acolo

”În această perioadă este posibil să se formeze coloane de autovehicule, în special de autocamioane. Astfel, cetăţenii români sunt sfătuiţi să se asigure că deţin suficiente resurse de combustibil, apă şi alimente şi să menţină în stare de funcţionare mijloacele mobile de comunicare, iar companiile româneşti de transport internaţional de marfă / pasageri să ia măsurile adecvate în vederea organizării temeinice a itinerariilor de deplasare, prin luarea în considerare a posibilităţii înregistrării unor timpi măriţi de aşteptare la trecerea frontierei, şi asigurarea resurselor necesare de apă şi alimente persoanelor transportate”, a mai transmis MAE.

Subiecte bacalaureat Istorie 2022. Ce subiecte au primit elevii la BAC Istorie profil uman și filologie. Află baremul de... Absolvenţii de liceu pot cere ajutor de şomaj. Ce acte sunt necesare, ce condiții trebuie să îndeplinească și ce sumă pr...
Parteneri
Lichior de smochine. O băutură rafinată și cremoasă cu gust divin
Catine.ro
Ultimele știri
Top Văzute
x