Antena Căutare

Romania se topeste la 40 de grade Celsius - Mii de apeluri, la ambulanta

Canicula nu iarta. In ultimele 24 de ore, in fiecare minut, 230 de romani au cerut ajutor medical de urgenta din cauza caldurii. SMURD-ul si ambulanta lucreaza la foc continuu, aproape 5.500 de persoane solicitand ambulanta in ultimele 24 de ore, iar peste 200 dintre acestea au avut nevoie de ingrijiri medicale din cauza temperaturilor ridicate, suferind lipotimii si deshidratari.

"Conform raportarilor, nu au fost inregistrate decese datorate caniculei. In aceasta perioada, numarul de ambulante mobilizate pentru interventiile in judete a fost de 1.161. La nivel national, au fost organizate peste 1.300 puncte de prim ajutor", se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.

Capitala si 11 judete din sudul si sud-vestul tarii sunt luni si marti sub avertizare cod portocaliu de canicula. In aceste judete, temperaturile ajung pana la 39 de grade si disconfortul termic este accentuat.

Codul portocaliu de canicula a fost prelungit pana joi pentru judetele Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman si Giurgiu. De asemenea, Capitala si judetele Ilfov, Calarasi, Ialomita, Braila, Buzau, Prahova, Dambovita, Arges, Valcea, Gorj si Caras-Severin vor fi miercuri si joi sub avertizare cod galben de canicula.

Dezastrul rezultatelor de la BAC lasa facultatile fara studenti... Un parapantist din Dej a ramas atarnat de firele de inalta tensiune...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x