Antena Căutare

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu situaţia a două clădiri de patrimoniu din Bucureşti

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu situaţia a două clădiri vechi, de patrimoniu, din Bucureşti, care se află într-o stare avansată de degradare. Este vorba despre Blocul Florentin şi clădirea de vizavi de acesta, ambele aflate pe strada George Vraca.

Potrivit unui comunicat remis News.ro, sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 şi art. 33 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi accesul la cultură.

În Bucureşti se găsesc numeroase clădiri de patrimoniu, aflate în stare de ruină, care riscă să cadă peste trecători şi, totodată, să dispară pentru totdeauna din patrimoniul cultural al oraşului.

Blocul Florentin aminteşte de clădirile lui Gaudi din Barcelona şi se află la intersecţia cu strada Aristide Demetriade.

Cea de-a doua clădire este o casă proiectată de Dimitrie Maimarolu, arhitectul Palatului Patriarhiei şi cel al Cercului Militar Naţional, monument istoric.

Sursa : news.ro

Cal găsit de polițiști în bucătăria unei garsoniere! Proprietarul animalului le-a explicat oamenilor legii că voia să-l ... Casă de avocatură: Procedura de excludere a asociaţilor indezirabili dintr-o companie este tot mai des întâlnită...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x