Antena Căutare

Ce a pățit un tânăr din Iași care a jucat la păcănele banii luați din fonduri europene pentru o afacere

Un tânăr din Iași a căzut pradă viciului. Acesta a jucat la păcănele banii pe care îi primise din fonduri europene pentru a se ocupa de o afacere.

Un tânăr din Iași a căzut pradă viciului. Acesta a jucat la păcănele banii pe care îi primise din fonduri europene pentru a se ocupa de o afacere.

Andrei Anti a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare după ce a fost găsit vinovat de deturnare de fonduri europene. Mai mult, el a fost obligat de instanță să plătească peste 100.000 de lei, bani pe care i-ar fi cheltuit în interes propriu, mare parte din ei la jocurile electronice, deşi îi primise din fonduri europene pentru a dezvolta o afacere.

Tânărul a fost împuternicit printr-o procură notarială să gestioneze intreprinderea unei femei de afaceri. După ce a depus actele pentru a obţine finanţarea europeană, femeia a fost nevoită să plece în Danemarca din cauza unor probleme de sănătate, acesta fiind motivul pentru care l-a mandatat în mod oficial pe Andrei Anti să se ocupe de afacerea sa.

După ce a obținut banii din fonduri europene, bărbatul a folosit o parte din ei pentru a-și plăti o datorie de 8.000 de euro către fratele său, iar cu restul de bani a mers la jocurile de noroc.

„În cursul anului 2015, după ce l-a împuternicit pentru a doua oară pe numitul Anti Andrei să administreze în continuare (.....), persoana vătămată a precizat că s-a întors în România cu intenţia de a se ocupa personal de afacerea demarată şi de implementarea proiectului, iar în acest context s-a întâlnit cu Anti Andrei, care a refuzat să-i restituie documentele societăţii pe care i le-a remis cu ocazia împuternicirii”, se arată în rechizitoriu.

În urma investigaţiilor, procurorii ieşeni au aflat că banii amintiţi fusese retraşi de la bancomate din judeţele Iaşi şi Neamţ de către Andrei Anti.

„Inculpatul a restituit un împrumut în cuantum de aproximativ 8.000 euro fratelui său, a cheltuit o parte a sumei de 107.304 lei la jocuri electronice şi a efectuat lucrări de construire la o anexă a fermei (grajd), lucrări neprevăzute în planul de afaceri”, au stabilit procurorii DNA. Decizia luată de Curtea de Apel Iaşi este definitivă.

Un incendiu a făcut prăpăd în București.Șase case au fost cuprinse de flăcări... Manualul unic va dispărea! Ministrul Educației a făcut anunțul: ”Vor fi făcute evaluări pe calitate!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x