Antena Căutare

Legat de pat și sedat în spitalul care trebuia să-l trateze: "La externare avea răni din cauza pamperșilor neschimbați"

“Mamă, bărbați or mai fi în lumea asta pentru tine, dar tată eu nu am decât unul, asa cã mã duc sã-l scot de acolo”, așa începe povestea unui fiu care și-a găsit tatăl, după zece zile de internare într-un spital din Vaslui, într-o stare deplorabilă. Bărbatul parcă a simțit că ceva nu este în regulă, mai ales că la fiecare vizită părintele său arăta tot mai rău. Suferă de Parkinson și urma să primească tratament. A fost legat, bătut, sedat și lăsat zile întregi să-și facă nevoile în pat. 

“Mamă, bărbați or mai fi în lumea asta pentru tine, dar tată eu nu am decât unul, asa cã mã duc sã-l scot de acolo”, așa începe povestea unui fiu care și-a găsit tatăl, după zece zile de internare într-un spital din Vaslui, într-o stare deplorabilă. Suferă de Parkinson, a făcut atac cerebral și urma să primească tratament pentru recuperare. A fost legat, bătut, sedat și lăsat zile întregi să-și facă nevoile în pat.

Bărbatul parcă a simțit că ceva nu este în regulă, mai ales că la fiecare vizită părintele său arăta tot mai rău. Bolnav și suferind, omul a fost dus la spital, în speranța că un alt tratament îi va mai curma din suferința provocată de Parkinson. Însă după doar 10 zile de la internare, starea de sãnãtate a bărbatului se degradase semnificativ, așa că soția și fiul au decis să-l ia acasă și au fost revoltați de cum l-au găsit.

Asistentele l-au îndopat cu pastile, l-au legat și nu l-au schimbat cu zilele

“Pe data de 22 martie am decis sã-l internãm în spitalul de paliatie. Ne gândeam cã acele îngrijiri paliative înseamnã cã vor avea grijã de pacient din toate punctele de vedere, inclusiv cel medicamentos. Când l-am dus acolo sotul meu mânca fãrã sã fie ajutat, vorbea cu noi, nu avea escare. Dupã 10 zile am decis sã-l luãm acasã pentru cã copiii nostri, care locuiesc în Iasi, n-au fost multumiti de starea în care si-au gãsit tatãl. El spune cã a fost bãtut si eu, la cum îmi cunosc sotul, vã zic cã nu minte. Îi tot zicea bãiatului cã îi dau pastile cu pumnul ca sã doarmã si cã nu mai vrea sã stea acolo. Ni s-a spus cã e dement, ceea ce nu e adevãrat. Când l-a luat de acolo, bãiatul mi-a zis “Mãmicã, bãrbati or mai fi în toatã lumea pentru tine, dar tati eu nu am decât unul. Eu mã duc sã-l aduc acasã, cã doar n-o fi acolo sechestrat. Noi n-am vrut în nicio clipã sã-l scoatem de acolo, pentru cã am crezut cã în clinica respectivã se face o recuperare. Nu a fost deloc asa. Acum are rãni cauzate de la pampersi neschimbati, l-au lãsat ud. În plus, vorbeste mai rãu decât atunci când l-am dus. Noi nu reclamãm spitalul, e treaba lor cum se achitã de sarcini, dar dupã 10 zile de tinut sotul acolo, pot sã vã spun cã ei nu urmãresc sã aibã internate persoane cãzute la pat. Impresia noastrã, a familiei, e cã acolo se vor pacienti care mai merg cu un cadru, pentru care nu trebuie sã se munceascã foarte mult. Cât timp a stat internat i-am dus Ventolin, sã-i dea mãcar douã pufuri pe zi. Nici mãcar asta n-au fãcut. Toate astea ne-au fãcut sã solicitãm externarea lui”, a declarat, pentru vremeanoua.ro, soția bolnavului.

Cazul a fost relatat pe larg de publicația vasluiană vremeanoua.ro, care a obținut declarațiile uimitoare ale familiei bărbatului.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Replica clinicii din Vaslui: "Sunt invenții ale familiei!"

Conducerea spitalului spune că cele spuse de familie sunt invenții și că pacientul bolnav de Parkinson nu a pus niciun fel de probleme cadrelor medicale cât timp a fost internat.

“Parkinson este o boalã partial stabilizatã, si cu involutii si cu evolutii. Cu alte cuvinte, azi pacientul se poate simti rãu, dar mâine sã fie bine. Primul si singurul semnal de alarmã în acest caz a fost ieri (n.r. duminicã). Pânã ieri, familia nu a reclamat absolut nimic, iar pacientului i-au fost alocate toate resursele, asa cum o facem cu toti pacientii. Dorinta copiilor de a vrea tot ce e mai bun pentru pãrintii lor e cât se poate de realã si eu o încurajez, însã e foarte important ca în astfel de cazuri sã fii cât mai obiectiv si sã ai niste criterii de apreciere. Eu as vrea ca acest pacient sã meargã si la alte spitale si sã facã o analizã comparativã. E adevãrat cã într-o searã a fost foarte agitat, motiv pentru care a fost putin contentionat, dar când vorbim de agitatie psihomotorie, acestea sunt procedurile. Despre bãtaie nici nu poate fi vorba. Ne surprind aceste acuzatii pentru cã din cei peste 150 de pacienti care au fost foarte multumiti de ce au gãsit la noi, e singurul care a fost nemultumit. Pânã acum nu avem nicio reclamatie scrisã, pentru a putea verifica o eventualã culpã”, a precizat conducerea clinicii de paliatie.

VREMEA. Prognoza meteo pentru 3 aprilie. Vremea schimbă foaia din nou. Toată România e vizată... Un copil de doi ani a rămas paralizat și a suferit leziuni cerebrale grave după ce a mâncat măr la creșă! Părinții: ”Abi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x