Antena Căutare

Basescu: De la Andrei Saguna ne-a ramas gandirea ca unirea poporului se face prin cultura si educatie

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a participat la slujba de canonizare a Mitropolitului Andrei Saguna. Acesta a declarat, ca de la Andrei Saguna ne-a ramas gandire ca unirea poporului roman se face prin cultura si prin educatie.

„Ca orice patriot, a inteles ca, dincolo de batalia de zi cu zi pentru romanii si pentru Transilvania lui, scoala, educatia, cultura, sunt elementele de perenitate ale unui popor. Iar de la Saguna ne-au ramas scoli, raspandite in toata Transilvania. De la Andrei Saguna ne-a ramas societatea Astra, al carui presedinte a fost inca de la inceputuri, de la Andrei Saguna ne-a ramas gandirea ca unirea poporului roman se face prin cultura si prin educatie. Un astfel de inaintas al nostru devine astazi Sfant, iar eu nu voi pierde prilejul de a ma inchina in fata sfintelor fete bisericesti prezente aici si in fata Sfantului Andrei Saguna'




Vadim: "Au intrat toate geamparalele sa vorbeasca in biserica



La iesirea din catedrala, Corneliu Vadim Tudor i-a criticat vehement pe reprezentantii Mitropoliei Ardealului care i-au permis presedintelui Traian Basescu sa ia cuvantul in biserica.

"A ajuns sa vorbeasca in biserica, nu mai poate vorbi in public ca-l huiduie lumea si a ajuns sa vorbeasca in biserica. Acest eveniment a fost politizat", a spus el.

Vadim Tudor a afirmat ca i-a spus Mitropolitului Ardealului, IPS Laurentiu Streza: "Nici nu vreau sa va mai vad in ochi".

El a adaugat ca "au intrat toate geamparalele sa vorbeasca in biserica".










Osemintele au fost depuse in Catedrala Mitropolitana din Sibiu, vineri dupa amiaza, iar spre seara au fost aduse din Capitala si moastele Sfantului Andrei.

Credinciosii au venit imediat sa se roage si au stat ore bune la coada. Autoritatile se asteapta ca pe parcursul acestui weekend, aproape 10.000 de oameni sa vina sa se roage la noul sfant.





Ceremonia de canonizare al lui Andrei Saguna,cel supranumit "Mesia Transilvanenilor" va avea loc astazi la Sibiu. Slujbele religioase vor fi conduse de un sobor de preoti, in frunte cu Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane si Inalt Prea Sfintitul Laurentiu Streza, Mitropolitul Ardealului.

Conform Mediafax, la slujba sunt prezenti si presedintele Romaniei, Traian Basescu, dar si presedintele Partidului Social-Democrat, Victor Ponta.



Citeste si Antena3

Foto: Intact Images

VIDEO! Doua femei, lovite pe trecerea de pietoni in Cluj-Napoca... VIDEO! Mii de someri, la vanatoare de job-uri in Bucuresti si Brasov...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x