Antena Căutare

"Blonda lui Boc" reuseste sa obtina sefia CNI

Daca saptamana trecuta a ratat in Senat obtinerea unui mandat de presedinte al Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), azi, Cyntia Carmen Curt, cunoscuta ca "blonda lui Boc" din perioada in care era asistenta acestuia la Universitatea din Cluj, a reusit sa obtina azi postul de presedinte al Consiliului National de Integritate. CNI este un organism reprezentativ, care monitorizeaza activitatea Agentiei Nationale de Integritate, si este sub controlul parlamentar al Senatului. Cea mai importanta atributie a CNI este aceea ca propune Senatului numirea si revocarea din functie a presedintelui si vicepresedintelui ANI.



Cynthia Curt a fost desemnata in CNI de catre PDL, in timp ce Arin Avramescu a fost sustinut de catre liberali. Sustinuta de PDL pentru functia din CNI, si adusa de Emil Boc de la Cluj pentru un post in Guvernul Romaniei, Carmen Cyntia Curt sustine ca "s-a mentinut independenta de sfera politicului" si a obtinut toate functiile doar "datorita calitatilor sale".

"Toate functiile pe care le-am detinut pana la acest moment le-am obtinut datorita calitatilor mele, astfel ca m-am putut mentine independenta de sfera politicului si am putut urmari intotdeauna interesul public".

Carmen Cyntia Curt a fost numita in 2005 subprefect de Cluj, in 2007 a fost desemnata inspector guvernamental iar in 2009 a devenit consilier de stat al premierului Boc. "Mi se pare ca in societatea romaneasca se manifesta un spirit prea traditional referitor la accesul femeilor in functii publice si afirmarea lor in viata publica", spunea in 2006 Cynthia Carmen Curt, devenita la 30 de ani subprefect.

Citeste si Jurnalul!

Foto: Intactimages

Protest spontan al ONG-urilor pentru protectia mediului, in fata Parlamentului... Romania, pe locul 50 in topul Indicelui dezvoltarii umane, cu o speranta de viata de 73,2 ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x