Antena Căutare

Boala care face ravagii printre elevi! Care sunt simptomele care îi îngrijorează pe medici și pe profesori

Profesorii şi medicii din Arad confirmă că fobia de şcoală nu e un moft, nici lene, nici dorinţa de a scăpa de mersul la şcoală. Ci o tulburare care trebuie tratată la psihiatru. 

Profesorii şi medicii din Arad confirmă că fobia de şcoală nu e un moft, nici lene, nici dorinţa de a scăpa de mersul la şcoală. Ci o tulburare care trebuie tratată la psihiatru.

Doi elevi din oraş au fost oficial diagnosticaţi cu această fobie. Cei mici, pur şi simplu, nu mai pot rezista la cursuri, sunt stresaţi şi urmăriţi de o senzaţie de teamă. Unii au chiar reacţii fizice care nu pot fi controlate. Cei doi elevi din Arad învaţă acum acasă, după o programă specială. În multe alte unităţi de învăţământ, însă, această problemă este subiect tabu.

Cei doi elevi diagnosticaţi cu fobie de şcoală nu au împlinit încă 14 ani.

Învăţau într-o şcoală bună din Arad când au apărut primele simptome: anxietate, teamă puternică atunci când vine vorba despre performanţa scăzută de la şcoală, dar şi lipsă de concentrare. Psihiatrul a fost cel care a dat diagnosticul. Iar inspectorii şcolari au găsit o variantă pentru ca cei doi copii să-şi poată continua studiile.

Dar cum s-a ajuns aici? Sorin Haiduc este profesor de matematică de 30 de ani. Recunoaşte că sistemul este depăşit. Programa şcolară şi modul în care se predă sunt principalele probleme.

”Școala ar trebui să se adapteze la modul în care evoluează copilul în ziua de astăzi. Riscul este să-și piardă interesul față de școală.”, afirmă Sorin Haiduc, director de școală.

În plus, sunt părinţi care pun presiune pe copii, spun psihologii. Dar şi profesori care cer mult de la elevii lor. În acest ritm, tot mai mulţi ajung să dezvolte simptomele stresului cronic.

Legea invatamantului este veche de 17 ani. Până acum au fost făcute aproape 100 de modificări. Astăzi, un elev de gimnaziu stă la şcoală chiar şi 34 de ore pe săptămână.

Medicii spun că numărul copiilor care suferă de fobie de şcoală poate fi mult mai mare. Puţini părinţi recunosc simptomele. Şi mai puţini ajung cu cei mici la psihiatru.

Ani de zile irosiți prin spitale! Femeie din Slatina, tratată de trei medici de cancer, fără să fie bolnavă! Cum aflat c... Reguli noi pentru românii care au terenuri în țară! Cum pot beneficia de reducere la plata impozitului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x