Căutare Live

Boloş: Guvernul a aprobat calendarul de implementare al programului de introducere a gazelor naturale. Valoarea proiectului - 200 de milioane de euro

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a anunţat, joi, la finalul şedinţei de Guvern, că Executivul a aprobat calendarul de implementare al programului naţional de introducere a gazelor naturale, valoarea acestuia fiind de 200 de milioane de euro. Boloş a precizat că în cadrul programului 200.000 de gospodării vor fi racordate la reţeaua de gaze naturale.

"Astăzi Guvernul Orban a analizat, a luat în discuţie şi a aprobat calendarul de implementare pentru Programul Naţional de introducere a gazelor naturale în localităţile care sunt încălzite cu combustibil solid şi lichid, adică cu păcură. Este un program asumat de către Guvern, inclusiv prin programul de guvernare, este aşteptat de mare parte a populaţiei care se află în situaţia aceasta în care locuinţele sunt încălzite cu combustibil solid. Programul sprijină introducerea şi înfiinţarea reţelelor de gaze naturale pentru rezolvarea acestei probleme a locuinţelor încălzite cu combustibil solid”, a afirmat Marcel Boloş.

El a precizat că valoarea proiectului este de 200 de milioane de euro. "Valoarea programului naţional este de 200 de milioane de euro şi numărul de gospodării pe care îl avem estimat este de 200.000 de gospodării. Discuţia astăzi s-a axat pe partea de calendar de implementare. Ce trebuie să ştie cei care ne urmăresc că, începând cu data de 15 mai 2020, vor avea posibilitatea autorităţile locale să depună cereri de finanţare pentru obţinerea acestei finanţări. Este această dată, dată care depinde de emiterea avizului de mediu pentru modificarea Programului Operaţional Infrastructură Mare”, a mai spus ministrul Fondurilor Europene.

El a afirmat că în cadrul acestui program vor fi realizate şi racordurile gospodăriilor la reţeaua de gaze naturale. "Acele racorduri de care se vorbeşte, care sunt foarte scumpe şi care îngreunează capacitatea de plată a consumatorului, sunt trecute ca eligibile în cadrul proiectelor şi am luat în calcul o astfel de perspectivă pentru ca să nu existe un blocaj în racordurile gospodăriilor la reţeaua de gaze care urmează a se înfiinţa. Costul estimativ al racordării este în jur de 8.000 de lei şi da, e luat în calcul ca şi cheltuială eligibilă”, a explicat Boloş.

Sursa : news.ro

Din cauza oboselii, o asistentă medicală a făcut accident vascular- cerebral, chiar în timpul serviciului... Zi de doliu pentru familia Alexandrei Măceșanu. Părinții adolescentei, devastați de vestea primită: „A îngropat-o de vie...
Parteneri
Uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului. Sfaturi utile pe care le poți încerca acasă
La fel ca cele mai multe aspecte ale frumuseții, părul sănătos se datorează unei diete echilibrate și ale unui stil de viață activ. Cu toate acestea, există câteva trucuri care îi pot schimba aspectul de la suprafață. Descoperă care sunt principalele uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului și cum pot fi folosite acasă.
Catine.ro
Ultimele știri