Antena Căutare

Bucurie mare pentru părinți și copii! Toți elevii vor primi burse, indiferent de performanțe. Statul, obligat să le ofere! Despre ce sumă este vorba

Liviu Pop a iniţiat un proiect legislativ prin care propune introducerea obligativităţii acordării de burse pentru elevi.

Liviu Pop a iniţiat un proiect legislativ prin care propune introducerea obligativităţii acordării de burse pentru elevi.

Considerăm că este necesară o intervenţie în sensul reglementării nu doar a obligativităţii, dar şi a unei sume minime pentru acordarea burselor, atât pentru a veni în sprijinul elevilor defavorizaţi, cât şi pentru a stimula elevii să fie mai competitivi în sala de clasă, dar şi să se implice în activităţi extraşcolare. Cu toate acestea, nu există un prag minim pentru sumele acordate, ceea ce oferă consiliilor locale posibilitatea de a acorda sume infime, în acele cazuri în care aleg să finanţeze bursele", a declarat senatorul PSD.

Introducerea obligativităţii acordării de burse ar putea contribui la satisfacerea unor nevoi ale acetora, potrivit fostului ministru al Educației.

Cuantumul minim al bursei de performanţă, al bursei de merit, al bursei de studiu şi al bursei de ajutor social se stabilesc anual prin hotărâre a Guvernului. Bursa de ajutor social se poate cumula cu bursa de performanţă, cu bursa de merit sau cu bursa de studiu", prevede iniţiativa legislativă.

"Dorelul străin" lovește din nou! Supermarket, jefuit cu excavatorul. Hoții au luat ce-au putut și au fugit... La 41 de ani de la cutremurul care a devastat Bucureștiul, specialiștii prevestesc un nou seism. Când va avea loc următo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x