Burse de 10.000 de lei pentru elevi și studenți

Elevii și studenții interesați de de politică, domeniul economic sau educația civică pot participa la un concurs organizat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României și pot primi o bursă în valoare de 10.000 de lei.

Burse de 10.000 de lei pentru elevi și studenți

La concurs pot participa elevi și studenți români din țară, dar și din afara țării, cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani.

Aceștia trebuie să redacteze un eseu despre unul dintre cele trei domenii, respectând anumite criterii care vor face diferența în fața juriului.

Cei care doresc să se înscrie la acest concurs cu un eseu despre domeniul politic, trebuie să facă o analiză comparativă a celor trei doctrine: liberalismul, social-democrația și umanismul.

Cei interesați de domeniul economic trebuie să redacteze un eseu despre cum cred ei că se poate consolida clasa de mijloc din România.

Iar cei interesați de domeniul civic, trebuie să demonstreze că sunt niște tineri cu inițiativă și spirit civic, și pot propune soluții despre modul în care putem reduce prăpastia dintre generații.

Premiul pentru fiecare categorie în parte este câte o bursă în valoare de 10.000 de lei.

Scopul Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României este acela de a contribui activ la dezvoltarea societății în care trăim, pentru că tinerii informați de astăzi, vor fi cetățenii responsabili de mâine. Viitorul societății stă, în primul rând, în mâinile tinerilor, iar educația e principala armă prin care un popor poate evolua”, a declarat Trisi Cristea, Directorul General al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Concursul ”Bursa pentru Educație Vocațională” se va desfășura în perioada 16 octombrie – 31 decembrie 2020. Câștigătorii celor trei burse vor fi anunțați pe 1 februarie 2021.

Parteneri
Meghan Markle împlinește 40 de ani. Detalii mai puțin știute despre Ducesa de Sussex
Meghan Markle împlinește frumoasa vârstă de 40 de ani și pare mai fericită ca niciodată. Ducesa de Sussex are alături o familie frumoasă și multă dragoste primită din partea celor apropiați. Oamenii sunt nerăbdători să vadă cum își va serba aceasta aniversarea, mai ales că sursele au speculat faptul că Ducesa ar fi angajat un organizator de petreceri care a colaborat inclusiv cu celebra Oprah Winfrey.
Catine.ro
Ultimele știri