Antena Căutare

Calendar ortodox 8 octombrie. Cinstirea Sfintei Pelaghia, cea cere și-a folosit frumusețea spre desfrânare

Potrivit calendar ortodox, pe 8 octombrie credincioșii o cinstesc pe Sfânta Pelaghia. Află povestea incredibilă a sfintei care și-a folosit frumusețea spre desfrânare.

Potrivit calendar ortodox, pe 8 octombrie credincioșii o cinstesc pe Sfânta Pelaghia. Află povestea incredibilă a sfintei care și-a folosit frumusețea spre desfrânare.

Sfânta Pelaghia a trăit în secolul al V lea. Aceasta era o femeie extrem de frumoasă, iar înaite de a primi botezul se numea Margareta.

Sf Pelaghia își folosea frumusețea pentru desfrânare, dar într-o zi când trecea prin fața bisericii a auzit predica episcopului Non și-a spus: "Luați aminte la femeia această, de la care eu multă învățătura am aflat. Socotiți câte ceasuri a zăbovit în cameră ei, spălându-se și îmbrăcându-se cu ales veșmânt și împodobindu-se la oglindă cu multă grijă, numai că să se arate mai frumoasă decât celelalte femei, în față oamenilor. Iar noi, care dorim din toată inimă să fim bineplăcuți lui Dumnezeu, ne lenevim și nu ne silim să împodobim păcătosul nostru suflet, nu ne sârguim să-l spălam cu lacrimile pocăinței, nici să-l împodobim cu mărgăritarele faptelor bune, că să se înfățișeze cu veșmânt cuviincios în față lui Dumnezeu".

Aceste cuvinte au făcut-o să se boteze la creștinism și să renunțe la viața plină de păcat. După trei ani Episcopul Non a aflat că a murit și i-a îngropat trupul cu multă cintes. Aftfel toate păcatele i-au fost iertate.

Calendar ortodox 8 octombrie. Troparul Sfintei Pelaghia:

Glasul 8

Întru tine, maică, cu osârdie s-a mântuit cel după chip; că, luând crucea, ai urmat lui Hristos; şi lucrând, ai învăţat să nu se uite la trup, căci este trecător; ci să poarte grijă de suflet, de lucrul cel nemuritor. Pentru aceasta şi cu îngerii împreună se bucură, Cuvioasă Maică Pelaghia, duhul tău.

Citește și: Calendar ortodox. Blestemul moaștelor Sfintei Parascheva de la Iași

Orfelinatele vor fi desființate în România! Data până la care toate centrele de plasament vor trebui să se închidă... Manuela împlinise 52 de ani o zi înainte de a muri. Premoniția profesoarei din Huși până să plece la drum e cutremurătoa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x