”Dacă luăm măsuri bune, cam în două săptămâni vom avea o reducere a cazurilor”, spune medicul Virgil Musta

Virgil Musta, șeful secției Boli Infecțioase II de la Spitalul ”Victor Babeș” din Timișoara s-a declarat, duminică, optimist în ceea ce privește reducerea cazurilor noi de coronavirus. Cu o singură condiție: să fie luate măsurile adecvate.

Virgil Musta

Conform lui Virgi Musta, măsurile trebuie să fie stricte și riguroase, în condițiile în care acestea puteau fi luate mai demult.

”Ideal era ca măsurile să fi fost luate mai devreme, înainte ca epidemia să revină cu atâta putere. Dacă luăm măsuri bune, cam în două săptămâni vom avea o reducere a cazurilor”, a declarat Virgil Musta.

Medicul timișorean spune că este adeptul luării de măsuri la nivel local, care să fie în concordanță ci specificul fiecărei zone din țară afectată de pandemia de coronavirus.

Masca de protecție, obligatorie în Mocăniță. Șeful OPC Cluj, fotografiat în timp ce încalcă regula: „Nimeni nu purta. Ar fi fost ciudat să port doar eu” | Foto

”Este mai responsabil să facem măsuri individuale în anumite zone, decât să creăm reguli generale, care în anumite zone să nu fie necesasre și să perturbe activitatea”, a mai precizat Virgil Musta.

Șeful secției Boli Infecțioase II de la Spitalul ”Victor Babeș” din Timișoara s-a arătat îngrijorat de numărul tot mai mare de pacienți COVID-19 internați la Terapie Intensivă și a transmis că există o proproție între numărul de pacienți critici și numărul de decese.

”Statistica este la fel peste tot în lume și nu înșeală”, a conchis Virgil Musta.

Ultimele știri