Antena Căutare

Carmen Iohannis, ținute de mii de euro în vizita în Kenya. Ce a purtat Prima Doamnă în turneu și cum a încălcat protocolul

Carmen și Klaus Iohannis și-au început turneul în Africa. Prima Doamnă l-a însoțit pe Președinte în vizita sa diplomatică. Aceasta a uimit cu ținutele alese.

Carmen Iohannis într-o haină albastră și Klaus Iohannis în costum și cravată albastră Galerie
Carmen și Klaus Iohannis și-au început turneul oficial în Africa | Hepta

Prima oprire a fost în Kenya, unde Președintele s-a întâlnit cu omologul său, unul dintre puținii aliați ai Occidentului. Și cu această ocazie, prima doamnă a stârnit controverse cu ținutele alese.

Potrivit ObservatorNews.ro, turneul, care va avea o durată de zece zile, a început cu o întâlnire relaxată, în care s-a făcut schimb de glume și s-au discutat o sumedenie de planuri, legate de protecția mediului și combaterea schimbărilor climatice, printre altele.

Citește și: Ce dietă ține Carmen Iohannis. Prima Doamnă a României are un fel mâncare preferat, care îi menține forma fizică impecabilă

Ce a purtat prima doamnă a României în turneul oficial

Încă de la coborârea din avion, Carmen Iohannis a atras atenția din cauza încălțărilor alese. Aceasta a purtat un costum lila din două piese, cu sacou și pantaloni, despre al cărui designer nu se știe încă nimc, pe care a ales să-l completeze cu o pereche de sandale.

Deoarece la astfel de evenimente ar fi trebuit să respecte protocolul și ceremonialul diplomatic și, astfel, să nu-și arate degetele de la picioare, reacțiile nu au întârziat să apară. Totodată s-a adus în discuție și prețul respectivelor sandale. Acestea sunt de la Valentino Garavani și costă 1.145 de euro, potrivit unei surse.

De-a lungul celor câteva zile de când se află în Africa, Prima Doamnă a ales costume din două piese, foarte elegante, în culori deschise, dar, mai ales, haine lejere, care vin în contrast cu ținutele obișnuite ale acesteia.

Citește și: Detaliul mai puțin știut despre tatăl lui Carmen Iohannis. Din ce familie provine Prima Doamnă a României

În timpul vizitei în safari, soția lui Klaus Iohannis a ales să poarte o cămașă albă, oversize, cu mânecă trei sferturi. Aceasta a accesorizat-o cu un ceas inteligent, o geantă albă și o curea Louis Vuitton, în valoare de 440 de euro.

Carmen Iohannis a completat ținuta cu o pereche de pantaloni și pantofi negri. Prima doamnă nu a uitat nici de machiaj, preferând unul natural, doar rujul purtat ca o pată de culoare.

De asemenea, Carmen și Klaus Iohannis au participat la evenimente organizate în cinstea vizitei lor. Cu această ocazie au dansat dansuri tribale, Prima Doamnă intrând cu plăcere în mijlocul nativilor îmbrăcați în straiele lor populare.

Turneul oficial are loc între 13 și 23 noiembrie

Carmen și Klaus Iohannis sunt plecați într-un turneu de zece zile, care se va încheia pe data de 23 noiembrie. Președintele României are programate patru vizite oficiale în Africa: Kenya, Tanzania, Capul Verde şi Senegal.

Citește și: Imagine de colecție cu președintele Klaus Iohannis și soția sa din tinerețe. Cum arătau cei doi

„Miza economică este nulă”, precizează analistul economic Cristian Păun pentru Observator.

Potrivit Administrației Prezidențiale: „Aceste vizite au ca scop relansarea dialogului politic la nivel înalt cu statele menţionate şi revitalizarea relaţiilor economice şi sectoriale, urmărind deschiderea şi valorificarea de noi oportunităţi de colaborare în domenii de interes comun, inclusiv cele privind gestionarea provocărilor globale.”

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Nu doar ținutele primei doamne sunt costisitoare

Pentru turneul în Africa, Președintele României a ales să închirieze un avion privat, un Gulfstream G550.

Citește și: Klaus Iohannis, în pantaloni scurți pe Vârful Moldoveanu. Cum a fost surprinsă în același loc soția președintelui | Foto

Potrivit sursei citate anterior, acesta a apelat la Global Jet Luxemburg. Costul expedițiilor în străinătate ale lui Klaus Iohannis nu a fost făcut public, în ciuda faptului că sunt informații publice.

(P) Ministerul Mediului investește resurse în gestionarea situațiilor de urgență... Rezultate Loto 19 noiembrie 2023. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x