Căutare Live

Carne de pasăre posibil infectată cu gripă aviară, în România! Avertisment de ultimă oră de la Comisia Europeană!

Produse din carne de pasăre posibil infectate cu gripă aviară au fost aduse în România. Comisia Europeană a avertizat Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Ilustrație.

Comisia Europeană a transmis o notificare Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) prin care informează că din fermele comerciale de păsări din Ungaria, aflate în zona de restricţie din jurul focarului de gripă aviară produs de tipul H5N8, au fost sacrificate păsări (curcani), iar produsele obţinute au fost livrate către mai multe state membre, printre care şi România.

Din analiza informaţiilor primite a rezultat faptul că astfel de produse au fost introduse în România prin trei unităţi de depozitare, de pe raza judeţului Bihor.

În regim de urgenţă, ANSVSA a dispus serviciilor sanitare veterinare de la nivel teritorial să acţioneze imediat pentru identificarea tuturor beneficiarilor produselor în cauză, retragerea de la comercializare şi incinerarea acestora, în conformitate cu prevederile Directivei 94/2005.

O femeie din Arad, întoarsă din concediu, a constatat că locuinţa i-a fost ocupată abuziv de trei indivizi... Un cunoscut actor, care s-a călugărit, după ce l-au bătut minerii de l-au băgat în comă, a fost internat în spital. Ce s...
Parteneri
Dulceață de smochine întregi, aromată și rafinată
Catine.ro
Ultimele știri
x