Antena Căutare

Codul civil ar putea fi modificat. Căsătoriile de la vârsta de 16 ani, interzise în perioada următoare: ”E recomandarea ONU!”

Căsătoriile în cazul persoanelor care au împlinit 16 ani, însă nu au vârsta majoratului ar putea fi interzise în perioada următoare, potrivit unui proiect legislativ pus recent în dezbaterea senatorilor. 

Codul civil ar putea fi modificat. Căsătoriile de la vârsta de 16 ani, interzise în perioada următoare: ”E recomandarea ONU!”

Conform avocatnet.ro, Codul civil ar putea fi modificat în perioada următoare, urmând să fie interzise căsătoriile în cazul minorilor. Ca să ajungă să se aplice această măsură, trebuie să fie adoptată de Parlament și publicată în Monitorul Oficial.

Astfel, în cazul în care acest proiect va intra în vigoare, minorii cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani nu vor mai putea căsători.

Codul civil în vigoare stabilește că minorii cu vârsta de peste 16 ani se pot căsători, în baza unui aviz medical, dar doar cu încuviințarea părinților sau, după caz, a tutorelui și cu autorizarea instanței de tutelă în a cărei circumscripție își au domiciliul.

După cum scrie în nota de fundamentare a proiectului legislativ, finalitatea acestuia este de a pune în aplicare recomandărilor Organizației Națiunilor Unite, respectiv de a elimina excepția de la vârsta minimă pentru încheierea unei căsătorii, și anume vârsta de 18 ani.

Potrivit inițiatorilor, căsătoriile minorilor au consecințe directe asupra sănătății, educației și a situației materiale a acestora. Printre altele, casătoriile care implică minori duc, de cele mai multe ori, la sarcini frecvente și la nașteri premature sau cu risc. Așa cum reiese din datele prezentate de Eurostat, în România a fost înregistrat cel mai mare număr de mame minore din Uniunea Europeană (UE). Mai exact, în 2015, cel puțin un copil din zece născuți de mame minore în UE s-a născut în țara noastră.

Veste bombă pentru bucureșteni! Metroul ar putea să nu mai circule după Revelion! „Riscul este major”... Raed Arafat a fost implicat într-un accident rutier. Primele declarații ale șefului SMURD: "Mașina a fost lovită fr...
Beneficiile consumului de aloe vera. Ce spun specialiștii
Specialiști spun care sunt beneficiile consumului de aloe vera asupra sănătății tale. Planta...
Horoscopul zilei de 21 martie 2023. Berbecii au nevoie de eliberare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 21 martie 2023 spune că Berbecii trebuie să fie atenți la ce le spune...
Parteneri
Ciorbă de post cu ciuperci și cartofi, gustoasă și hrănitoare
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x