Antena Căutare

Cât au ajuns să coste un sendviș, o cafea și o apă pe Aeroportul Otopeni. Prețurile se compară cu biletele de avion

O mulțime de oameni tranzitează zilnic Aeroportul Otopeni. Fie că pleacă în vacanță, fie că se întorc sau poate aleagă după legături, turiștii nu lipsesc de pe aeroport. Aceștia sunt nevoiți să-și potolească foame în ciuda prețurilor exorbitante.

femei și bărbați care stau pe scaune sau în picioare într-un spațiu de cafenea dintr-un aeroport Galerie
Prețurile au crescut exagerat de mult la produsele alimentare de pe Aeroportul Otopeni | Shutterstock

Scumpirile din ultima perioadă s-au resimțit și pe Aeroportul Otopeni. Acesta era deja cunoscut pentru prețurile piperate, însă în ultimul timp călătorii pot compara prețul unui sendviș, o cafea și o apă cu cel al unu bilet de avion la companiile low cost.

Cât au ajuns să coste un sendviș, o cafea și o apă pe Aeroportul Otopeni

Oamenii au fost luați prin surprindere de prețurile afișate pe Aeroportul Otopeni la cele mai banale produse alimentare.

Citește și: Diferenţa dintre preţurile din Germania şi cele din România. Doi români au făcut un experiment, iar clipul face senzație

Dacă sunt nevoiți să-și astâmpere foamea, aceștia trebuie să scoată din buzunar 18 lei pentru un croasant cu unt și 53 de lei pentru un sandviș cu salam săsesc, potrivit Antena 3 CNN.

Același sendviș costa în luna martie a anului trecut aproximativ 39 de lei. Un produs des cumpărat de români din patiserii, covridogul, care costă undeva în jur de 5 lei, pe Aeroportul Otopeni ajunge la suma de 13 lei.

Și cei care poftesc la pizza trebuie să scoată mai mult decât de obicei din buzunare, mai exact 34 de lei pentru o felie de pizza Quattro Stagioni.

Citește și: Cât costă să mănânci la restaurantul Sânzianei Negru. Câștigătoarea America Express deține un local cu preparate mexicane

Orice turist care dorește să-și bea cafeaua într-unul dintre locurile special amenajate din aeroport, trebuie să știe că prețul unei cafele se ridică la 25 de lei. De asemenea, dacă vrea să adauge și apă pe listă, prețul total crește cu 15 lei.

Apa se găsește și la automatele din aeroport, unde costă 9 lei.

Pofticioșii care doresc să mănânce o brioșă la micul-dejun sunt nevoiți să plătească 23 de lei.

Citește și: IKEA întâmpină sezonul bucuriei cu noi prețuri mai mici: „Produse accesibile pentru fiecare client”

Astfel că, un meniu mai bogat pentru micul-dejun, pentru o persoană, care include: un sendviș la 53 de lei, o cafea la 25 de lei, o sticlă de apă la 15 lei și o brioșă la 23 de lei, se ridică la prețul de 116 lei. Cu această sumă se poate achiziționa un bilet dus București - Nisa, la finalul lunii ianuarie, la o companie low cost cunoscută.

Dacă familia este mai numeroasă, prețul produselor alimentare de pe Aeroportul Otopeni poate depăși cu mult prețul biletelor de avion.

Citește și: Andreea Bălan s-a filmat de una singură în aeroport. Unde a plecat în vacanță și ce se întâmplă cu Victor Cornea

„Preturile sunt mari, dar nu avem ce să facem, este greu, mai ales când ai copii și îți cer ceva de aici”, spune o mamă de pe Aeroportul Otopeni.

„Prețurile sunt exagerat de mari. Cu 100 de lei cât dai pe un sendviș, un desert sau o apă îți faci practic piața pentru un meniu pe întreaga zi pentru toată familia, dar ce să mai zicem, așa e la aeroport”, spune turistul care a făcut publică lista de prețuri la produsele alimentare, pentru sursa menționată mai sus.

Rezultate Loto 18 ianuarie 2024. Report în valoare de peste 25,55 milioane de lei după extragerile de joi... Report extrageri loto din 21 ianuarie 2024. Sumele puse în joc duminică la 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40, Su...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x