Antena Căutare

Cât costă o locuință în Dubai și Spania. Mii de români își cumpără aici case

Dubai și Spania se numără printre destinațiile preferate de români pentru achiziția de locuințe, datorită stilului de viață, climatului favorabil și oportunităților de investiție. Iată cât costa cele mai ieftine case aici.

Dubai și Spania se numără printre destinațiile preferate de români pentru achiziția de locuințe, datorită stilului de viață, climatului favorabil și oportunităților de investiție | Shutterstock

Dubai și Spania au devenit locațiile pe care românii preferă să le viziteze în orice perioadă a anului. Cele două destinații exotice sunt vizitate constant de un număr mare de turiști, care rămân impresionați de frumusețile țărilor.

De cele mai multe ori, vizitatorii iau în calcul achiziționare unei locuințe într-o astfel de zonă cu climă plăcută, localnici amabili și priveliști de vis. Unii își cumpără case în Dubai și Spania pentru a-și reduce cheltuielile din timpul vacanțelor aici, în timp ce alții se gândesc la o afacere profitabilă.

Citește și: Un loc de parcare se vinde cu 500.000 de euro. Agenții imobiliari consideră că „prețul nu este rău”

Chiar dacă prețurile pot varia în funcție de locație, facilități și tipul de proprietate, ambele regiuni oferă opțiuni atractive atât pentru cei care își doresc să se mute aici, cât și pentru investitori. În ultimii ani, românii au fost tot mai interesați de aceste piețe imobiliare.

Articolul continuă după reclamă

Prețul locuințelor în Dubai și Spania

Conform datelor unei companii de consultanță imobiliară, românii antreprenori au achiziționat mii de proprietăți în Dubai și Spania anul trecut. Cele două locații sunt renumite pentru oportunitățile lor de investiție.

Prețurile caselor în aceste destinații sunt diferite în funcție de preferințele clientului. Cele mai scumpe locuințe se află în zonele de lux ale Dubaiului sau ale Spaniei. O mulțime de români scot bani importanți din buzunar pentru a-și lua o proprietate aici.

Un lucru pe care toți investitorii români trebuie să-l știe este faptul că prețul unei locuințe în Dubai pornește de la 37.600 de euro și poate ajunge la câteva milioane de euro pentru cele mai exclusiviste proprietăți amplasate în orașul din Emiratele Arabe Unite și Costa del Sol, conform adevarul.ro.

De altfel, cei care vor să locuiască în Spania plătesc aproximativ 1.000 €/mp. Zonele celebre în care turiștii preferă să se mute sunt: Valencia (20.933 de case străinilor), Andaluzia (12.656 de case), Catalonia (10.350 de case), Insulele Canare (5.640 de proprietăți) și Madrid (4.651 de proprietăți), potrivit newsweek.ro.

Alte zone ale Spaniei care devin „ținta” investitorilor români sunt Malaga Frigiliana, Competa, Ses Salines din Mallorca, Ponga in Asturias, urmata de Alcossebre (Castellon), Els Poblets și El Verger (Alicante), Cala d'Or (Insulele Baleare), Busot și Algorfa.

De ce își cumpără românii locuințe în Dubai și Spania

Există mai multe motive pentru care românii își cumpără locuințe în Dubai și Spania. Iată câteva dintre acestea:

Citește și: Ce drepturi, dar și ce obligații au chiriașii. Ce trebuie să știe cei care aleg să nu-și achiziționeze o locuință proprie

• Lipsa impozitului pe proprietate atrage investitori (Dubai);

• Climatul mediteranean și stilul de viață (Spania);

• Regiuni de coastă cu peisaje spectaculoase și acces facil la mare (Spania);

• Locuințe de vacanță (Spania);

• Stabilitatea pieței imobiliare și costurile reduse comparativ cu alte țări (Spania);

• Planuri de plată avantajoase și fără dobândă (Dubai);

• Dezvoltări imobiliare moderne, oferte de lux și standarde ridicate ale construcțiilor (Dubai);

• Locuință ideală pentru cei care călătoresc mult sau care lucrează în industrii globale (Dubai).

Vezi mai multe ştiri externe în secţiunea de pe observatornews.ro

Ciclonul Ashley în România | Ce trebuie să faci dacă fenomenele meteo extreme te prind pe stradă. Recomandările autorită...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 27 septembrie 2024. Marius Elisei și Alex au pierdut 10.000 de RON
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 27 septembrie 2024. Marius Elisei și Alex au pierdut 10.000 de RON Vineri, 27.09.2024, 18:58
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x