Antena Căutare

Catalin Voicu ramane in arest: ICCJ a respins cererile sale de eliberare

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au respins, miercuri, cererile de eliberare formulate de avocatii senatorului PSD Catalin Voicu. Senatorul ramane, astfel, in arest preventiv. Urmatorul termen a fost stabilit pentru 12 ianuarie 2011.

Catalin Voicu si Costel Casuneanu au fost audiati, marti, de catre magistrati. La finalul audierilor, judecatorii au dezbatut doua solicitari privind masura arestarii lui Voicu, precum si o cerere din oficiu privind legalitatea si temeinicia mentinerii masurii arestarii preventive in cazul senatorului.

Procurorul DNA a aratat ca nu este de acord cu eliberarea senatorului, printre motive fiind si faptul ca declaratiile lui Voicu si ale lui Casuneanu de marti au contradictii. Procurorul a mai sustinut ca Voicu, in declaratia sa, "a recunoscut ca a cerut dosare, ca s-a interesat despre dosare, ca a preluat si a inmanat mai departe hotarari ale instantei si ca a discutat cu un judecator despre situatia juridica a dosarului unuia dintre inculpati".

In replica, avocatii au aratat ca au aparut temeiuri noi care sa justifice punerea in libertate sub control judiciar a lui Voicu. Ei au precizat ca dupa audierea, la termenul de marti, a doi inculpati din acest doasar, Voicu nu mai poate influenta aflarea adevarului.

Avocatii au mai aratat ca senatoul Voicu se afla in arest "de mai bine de sapte luni si 16 zile", ceea ce, in opinia lor, "pare sa se transforme intr-o masura de condamnare, si nu una de preventie".

Urmatorul termen a fost stabilit pentru 12 ianuarie 2011.

Foto: Intactimages

VIDEO! Razie de amploare in Sarulesti, Calarasi... VIDEO! Trei persoane, spulberate intr-o statie de autobuz de o masina scapata de sub control...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x