Antena Căutare

Câți bani aruncă turiștii anual în Fontana di Trevi din Roma și ce dispută au iscat

Câți bani aruncă turiștii anual în Fontana di Trevi din Roma și ce dispută au iscat

Câți bani aruncă turiștii anual în Fontana di Trevi din Roma și ce dispută au iscat
Fontana di Trevi | hepta.ro

Aproape toți turiștii care ajung la Fontana di Trevi în Roma o privesc cu admirație și aruncă o monedă în ea, punându-și o dorință. Fontana di Trevi este una dintre principalele atracții turistice alre Romei, cu o istorie de 300 de ani, fiind vizitată anual de milioane de turiști. Dacă și tu te-ai întrebat până acum unde ajung toate acele monede în final, ei bine, ar trebui să știi că ele sunt disputate de Biserica Catolică și Primăria Romei.

Monedele recuperate din fântână care însumează aproximativ 1,5 milioane de euro anual sunt strânse și donate unei organizații caritabile catolice care îi sprijină pe cei nevoiași. Însă, în ultima vreme, a apărut o dispută între primarul orașului, Virginia Raggi și Biserica Catolică.

Virginia Raggi dorește ca suma strânsă din Fontana di Trevi să fie folosită pentru îmbunătățirea infrastructurii sever afectată a orașului. Organizația catolică Caritas, asociația care beneficia până acum de această sumă, consideră că cei nevoiași vor fi foarte afectați de această schimbare.

Chiar dacă Benito Ambarus, directorul Caritas, nu e de acord cu această schimbare, consilierii municipali au aprobat deja această schimbare ce va avea să se producă în aprilie.

Sursă foto: hepta.ro

INFP: Cutremur în România, miercuri, 16 ianuarie, județul Buzău... Caz revoltător! Un bărbat din Giurgiu a murit într-un magazin așteptând să vină Ambulanța! Bărbatul a lăsat 3 fete fără ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x