Antena Căutare

Caz șocant! O tânără din București a păcălit 200 de polițiști și jandarmi

O tânără de 16 ani din București a reușit să păcălească mai bine de două sute de polițiști și jandarmi, dar s-a ales cu o simplă amendă de 500 de lei! Ce s-a întâmplat?

O tânără de 16 ani din București a reușit să păcălească mai bine de două sute de polițiști și jandarmi, dar s-a ales cu o simplă amendă de 500 de lei! Ce s-a întâmplat?

Era după-amiază, în jurul orei 17, atunci când fata a decis să pună în aplicare un plan periculos. A sunat la 112 și a anunțat că este sechestrată. Le-a spus salvatorilor că este ţinută legată într-un apartament, dar a reuşit să pună mâna pe un telefon.

Aproximativ 200 de poliţişti, jandarmi şi medici au fost mobilizaţi într-o operaţiune de amploare. Tânăra s-a jucat cu salvatorii timp de nouă ore. Au alergat de la un bloc la altul, au bătut la uşi, au strigat şi au verificat zeci de piste. Abia când fata a refuzat să mai colaboreze cu dispecerii 112, poliţiştii şi-au dat seama că au de-a face cu o farsă. Adolescenta voia, de fapt, să se răzbune pe iubitul ei, cu care se certase.

Amendă de 500 de lei. Atât a primit fata care a anunţat că este sechestrată într-un apartament din Bucureşti, pentru că acesta este maximum prevăzut de lege.

Caz șocant! O tânără din București a păcălit 200 de polițiști și jandarmi

Cazul trage însă un semnal de alarmă. Apelul la 112 nu este o glumă. Cei care recurg la un asemenea gest îi pun pe alţii în pericol.

200 DE POLIȚIȘTI ȘI JANDARMI, PE URMELE TINEREI

Tânăra sună la 112 și anunță că a fost sechestrată. Primele echipaje de poliţie pleacă spre cartierul Drumul Taberei. Dispecerul poliţiei cere să stea cu tânăra în telefon. Vin şi primele detalii referitoare la locul în care ar fi captivă. Fata povesteşte că vede din apartament turla unei biserici şi parcarea unui supermarket.

Trec minute preţioase. Noi şi noi echipaje sunt chemate în ajutor din alte sectoare ale Capitalei. Puţin după ora 18.00, aproape 40 de maşini de poliţie împânzesc zona. Jandarmii sunt chemaţi şi ei în sprijin. Serviciul de Telecomunicaţii Speciale anunţă localizarea telefonului. Însă din nou căutările se întind pe o suprafaţă mare. Mai exact cât trei mall-uri din Capitală.

Pentru prima dată sirenele maşinilor de poliţie sunt pornite. Tânăra este întrebată dacă aude ceva. Fiecare scară de bloc este verificată. Locatarii sunt rugaţi să ajute cu orice informaţie.

La trei ore de la declanşarea alertei apar și primele suspiciuni. Tânăra se contrazice. Spune dispecerului că a aruncat pe geam o haină, pentru a putea fi localizată. Imposibil, dacă ar fi fost legată, îşi dau imediat seama agenţii.

După ora zece seara, apelurile la 112 sunt din ce în ce mai rare. Fata nu mai vrea să colaboreze cu dispecerii. În ultima conversaţie, de la 22 şi 35 de minute tânăra le cere poliţiştilor să se retragă. Susţine că nu mai are nevoie de ajutor şi că îşi doreşte să meargă la o farmacie din zonă. Aproape de ora două dimineaţă, adică după nouă ore de căutări, fata este găsită de ofiţeri în civil în parcarea unui supermarket. La 16 ani tânăra le-a spus poliţiştilor că a vrut să se răzbune pe iubitul ei.

RĂZBUNARE DIN CAUZA UNOR CERTURI

Fata este din Constanţa şi venise în Bucureşti să îl vadă. După o ceartă, aceasta a inventat povestea care a mobilizat aproape 200 de salvatori.

In cele aproape noua ore de cautari agentii au avut de verificat peste 1200 de apartamente aflate pe mai bine de 40 de strazi. Au avut de acoperit in mare o suprafata de peste 140 de mii de metri patrati.

PROBLEME IEȘITE LA IVEALĂ

A fost aplicată cea mai aspră sanctiune prevazuta pentru astfel de cazuri. O simplă amendă de 500 de lei. Adolescenta a fost preluată de angajaţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului. Dar cazul arată încă o dată problemele privind localizarea celor care sună la 112.

Au fost nouă ore de căutări şi în niciun moment nu s-a putut indica cu exactitate blocul în care se afla adolescenta. Aceasta a folosit două cartele prepay, iar dupa cazul Caracal, autoritatile au cerut ca acestea sa fie obtinute doar cu buletinul, pentru ca cei care le cumpara sa fie usor de identificat.

Cutremur cu magnitudinea 3,6 pe Richter, în judeţul Vrancea... Tulcea: Incendiu puternic la hala unui incinerator...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x