Live acumChefi la Cutite (r)
Prime Time 20:30X Factor

Cel mai ciudat apel la 112 s-a dat în Vaslui! Ce a cerut omul (VIDEO)

Situație fără precedent în România! Un apel la 112 i-a lăsat pe poliţiştii din Vaslui fără cuvinte! Un localnic a cerut un lucru mai mult decât bizar ofițerilor!

Situație fără precedent în România! Un apel la 112 i-a lăsat pe poliţiştii din Vaslui fără cuvinte! Un localnic a cerut un lucru mai mult decât bizar ofițerilor!

Mai exact, un bărbat în putere le-a cerut să vină să-i ia zăpada din faţa curţii pentru că îi este greu să meargă până la magazin.

Culmea este că el beneficiază de ajutor social, iar deszăpezitul trotuarelor este munca pe care trebuie să o presteze pentru a-şi primi banii. Ninsorile din ultimele zile au scos însă şi ceea ce este mai bun din români.

Ninsorile care au căzut zilele trecute în Vaslui i s-au părut un obstacol de netrecut acestui bărbat. După ce croise o cărare prin nămeţi în propria curte, a constatat că trebuie să deszăpezească şi o porţiune de trotuar pentru a ieşi în stradă. Speriat de perspectiva unui aşa efort, bărbatul a sunat la 112.

Dispecerul de serviciu l-a întrebat dacă există, într-adevăr o situaţie de urgenţă, ca forţele profesioniste să poată interveni. Dacă este cineva bolnav, dacă are o afecţiune medicală.

Bărbatul primeşte un ajutor social de 56 de lei pe lună. Pentru a beneficia de bani, este obligat să presteze muncă în folosul comunităţii.

Lenea bărbatului din Vaslui nu a fost însă regulă. Multe dintre maşinile rămase împotmolite pe drumuri au fost tractate de echipe de voluntari, care n-au cerut nimic în schimb.

În Hunedoara, echipe de salvamontişti şi pompieri au urcat benevol către Dealul Babei, un sat rămas izolat de o lună din cauza căderilor de zăpadă.

Trei familii locuiesc în satul aflat la peste 1.000 de metri altitudine. Drumul care duce acolo este acoperit de un strat de zăpadă de peste un metru.

Recomandari