Antena Căutare

CCR: Modificarile aduse statutului politistului, constitutionale

Curtea Constitutionala a respins, joi, sesizarea deputatilor PSD si PNL privind neconstitutionalitatea Legii de modificare si completare a Legii referitoare la Statutul politistului. Decizia a fost luata cu majoritatea voturilor judecatorilor.

111 deputati PSD si PNL au contestat modicarile aduse Statutului politistului si adoptate in 31 mai de Camera Deputatilor. Acestia considera ca modificarile aduse legii permit neconstitutional disponiblizarea politistilor.

Prin modificarile facute la Statutul politistului, ramane la dispozitia primului ministru sa ia orice masura referitoare la Ministerul Administatiei si Internelor.

Pe 31 mai, plenul Camerei a decis ca, din 1 ianuarie 2012, reconversia profesionala a politistilor al caror raport de serviciu inceteaza in urma reorganizarii unitatii sau a reducerilor de posturi sa se faca in "urmatoarele" sase luni dupa adoptarea acestor masuri, si nu in "ultimele" sase luni dinaintea adoptarii, cum este prevazut in prezent.

Modificarile aduse Statutului politistului ar urma sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2012.

Sursa: Antena3

Primarul unei comune vasluiene a fost atacat cu un topor si un cutit de un localnic... Un tramvai a deraiat in Bucuresti, la intersectia dintre Calea Calarasi si Delea Noua...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x