Antena Căutare

Carnagiul din Ialomița: Ce a făcut șoferul TIR-ului cu doar câteva minute înainte de cumplita tragedie

Zece morți și șapte răniți după ce un tir care a ajuns pe contrasens a spulberat un microbuz care ducea la muncă.

Tragicul accident s-a produs sâmbătă dimineața în judeţul Ialomiţa, între Slobozia şi Urziceni. Cel mai grav accident rutier din 2019 s-a soldat cu zece morți și șapte răniți după ce un tir care a ajuns pe contrasens a spulberat un microbuz care ducea la muncă.

Unii pasageri din microbuz nu au avut nicio șansă, unii dintre ei murind pe loc, iar ceilalți sunt răniți grav. Cei zece morți erau toți colegi de serviciu la un supermarket. Au început să vină rudele la locul tragediei, oamenii sunt disperați. Un om a venit în pijama la locul tragediei spunând că abia își condusese soția la microbuz pentru a se duce la lucru.

Toți pasagerii din microbuz care lucrau la același supermarket erau preluați în fiecare dimineață cu microbuzul și erau duși la muncă.

Șoferul tirului trebuia să ajungă la Ciulnița, transporta pene de pasăre și plecase ieri la ora 16 din Târgu Jiu. Potrivit unor informații de ultim moment, acesta oprise doar cu câțiva metri înainte de producerea tragediei să bea o cafea. Se va investiga în continuare dacă șoferul a respectat orele de somn pe care le au obligatoriu toți șoferii care pleacă la drum lung.

Le este foarte greu polițiștilor să stabilească cu exactitate ce s-a întâmplat pentru că nici unul dintre șoferi nu mai supraviețuiește.

La faţa locului au acţionat de urgenţă peste 40 de pompieri, paramedici SMURD şi personal medical al Serviciului Ambulanţă cu 19 autospeciale de intervenţie şi ambulanţe.


Accidentul s-a produs în jurul orei 5:00. Încă din primele informaţii furnizate de apelantul la 112, s-a comunicat că este vorba de un număr mare de victime, sens în care a fost imediat activat Planul Roşu de Intervenţie la nivelul judeţului Ialomiţa, mai precizează informarea IGSU.


Circulaţia a fost blocată pe ambele sensuri ale DN 2A în zona producerii accidentului, fiind reluată în jurul orei 7:30, potrivit Centrului INFOTRAFIC al IGPR.


Autorităţile din judeţul Ialomiţa au declanşat sâmbătă dimineaţa Planul Roşu de Intervenţie în cazul accidentului rutier între un microbuz cu pasageri şi un tir petrecut pe DN 2A.

Reprezentanţii ISU Ialomiţa au comunicat că Planul Roşu de Intervenţie a fost activat la ora 5:15, fiind vorba de un număr mare de victime rămase încarcerate.


Din partea ISU Ialomiţa s-a intervenit la faţa locului cu trei autospeciale de apă şi spumă, două de descarcerare, trei echipaje SMURD, a autospecială de transport personal şi victime multiple (ATPVM). Au fost trimise la faţa locului şi cinci ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Ialomiţa.


De asemenea, au fost solicitate în ajutor şi forţe ale ISU Bucureşti-Ilfov, fiind trimise la faţa locului o autospecială de terapie intensivă, două echipaje SMURD şi două autospeciale de transport personal şi victime multiple.

Informație de ultimă oră! Care este starea de sănătate a lui Ion Iliescu... Mărturii cumplite despre carnagiul din Ialomița. Soțul uneia dintre victime, în pijamale la locul tragediei: "Când ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x