Antena Căutare

Ce avere are Volodimir Zelenski. Câți bani avea în conturi în 2019, când a fost ales președintele Ucrainei

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, se află în atenția tuturor după ce țara sa a fost invadată de Rusia. Fost actor și comediant, el și-a câștigat simpatia lumii întregi pentru modul în care gestionează situația din Ucraina.

colaj de imagini cu volodimir zelenski imbracat intr-o tinuta verde Galerie
Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, se află în atenția tuturor după ce țara sa a fost invadată de Rusia. Fost actor și comediant, el și-a câștigat simpatia lumii întregi pentru modul în care gestionează situația din Ucraina. | Profimediaimages.ro

Volodimir Zelenski a venit pe lume în anul 1978, într-o familie de evrei, în Kryvyi Rih, un oraș din sud-estul Ucrainei.

Tatăl său, Oleksandr, este profesor și șeful Departamentului de Cibernetică și Hardware din cadrul Universității de Stat de Economie și Tehnologie Kryvyi Rih. Mama lui, Rimma Zelenska, este fost inginer.

Când avea șaisprezece ani, Volodimir a primit o bursă pentru a studia în Israel timp de un an. Cu toate acestea, tatăl său a fost hotărât să-l țină aproape. Mai târziu, el a urmat studiat dreptul la aceeași universitate în care tatăl său își desfășura activitatea.

Citește și: Zelenski, nou mesaj despre soldații ruși: „Nu sunt luptătorii unei superputeri”. Președintele Ucrainei a spus câți ruși au murit

Curând, Volodimir a început să fie atras de comedie. Din 2008 până în 2018, el a apărut într-o mulțime de programe de televiziune, inclusiv în comedia interzisă ”Svaty”, care a fost redifuzată în 2019.

Tot în acel an l-a învins pe Petro Poroșenko cu aproape 73% din voturi și a devenit noul președinte al Ucrainei. Zelenski a fost unul dintre principalii favoriți încă de dinainte de a își anunța candidatura.

Ce avere are Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei

Nu există date despre salariul pe care îl are președintele Volodimir Zelenski, însă unele documente din 2019 arată că averea sa netă ar valora puțin peste 950.000 de dolari, după ce moneda națională a Ucrainei a atins un nivel foarte scăzut.

Documentele financiare ale lui Volodimir Zelinski, care datează din 2019, oferă cele mai actualizate informații despre câți bani are în cont. Potrivit acestor date, averea președintelui Ucrainei era estimată la 28.602.468 UAH în anul când a câștigat alegerile prezidențiale.

Citește și: Interviu din buncărul lui Volodimir Zelenski. Reacția lui când e întrebat de familia sa, care se ascunde în altă parte

La vremea respectivă, asta însemna circa 1,5 milioane de dolari. În prezent, având în vedere situația din Ucraina, averea ar depăși cu puțin suma de 950.000 de dolari.

Din 2019, Zelinski nu s-a angajat în operațiuni antreprenoriale în sectorul privat, iar singura sa sursă de venit a fost slujba din departamentul de stat.

În 2022, alte site-uri de profil, precum scriu că Volodimir Zelinski are circa 96 de milioane de dolari în conturi, însă nu citează documente oficiale. Altele susțin că averea sa are o valoare cuprinsă între 2-6 milioane de dolari.

Citește și: Momentul emoționant în care o traducatoare în limba germană a izbucnit în plâns în timpul unui discurs susținut de Zelenski

Rezultate extrageri Loto 3 martie 2022. Numerele câștigătoare joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus... Anunțul Ministerului Sănătății, după ce se cumpără un medicament folosit în caz de incident nuclear: iodură de potasiu. ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x