Live acum
Prime Time 20:30Film: Eroi de sacrificiu (SUA 2010)

Ce îi așteaptă pe românii care vin din Italia, din cele 10 localități în care coronavirusul face deja ravagii. Anunțul Ministerului Sănătății

Românii care vor veni în țară din cele 10 localități din Italia, în care coronavirusul a fost confirmat, vor fi preluate de autorități și plasate obligatoriu în carantină timp de 14 zilei. Este anunțul făcut de secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, care susține că cei care se întorc din orașele aflate pe lista celor cu risc dovedit de contaminare trebuie să fie verificați cu maximă atenție.

"S-a stabilit o atitudine diferențiată față de cei care vin din zonele de risc, din nordul Italiei, care vor fi izolați la domiciliu unde vor fi verificați pe parcursul celor două săptămâni de DSP.

Citește și: Măsuri extraordinare pe Aeroportul Otopeni. Primele imagini cu culoarul special pentru românii care vin din Italia - FOTO

În situația în care pacienții vin din localitățile aflate pe lista celor cu risc dovedit de contaminare cu acest virus, această listă a fost agreată de conducerea Ministerului Sănătății și a Ministerului de Interne și va fi difuzată la punctele de frontieră.

Este vorba despre: Casalpusterlengo, Codogno, Castiglione d'Adda, Fombio, Maleo, Somaglia, Betonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo şi San Fiorano Cei care vin din aceste localități sunt carantinați în locuri speciale", a spus Horațiu Moldovan, la Antena 3.

Recomandari