De exemplu, steagul galben înseamnă că înotul nu este recomandat decât înotătorilor profesioniști. Cel roșu interzice scăldatul, pe când cel alb cu negru interzice înotul și este arborat în zonele destinate doar ambarcațiunilor.
Citește și: CFR Călători scumpește biletele de tren. Cu cât se majorează prețurile de la 1 iulie 2022
Ce înseamnă steagul galben cu roșu la mare
Un steag în roşu şi galben înseamnă că zonele de îmbăiere sunt supravegheate de salvamarii de pe plajă și că scăldatul este permis.
Pe plaje veți observa că, uneori, pe lângă steagul galben cu roșu mai sunt ancorate și alte steaguri, de diferite culori. Aflați motivele în rândurile următoare.
De ce salvamarii ancorează uneori două steaguri pe plaje
Specialiștii recomandă să urmăriţi dacă pe lângă steagul galben-roşu mai este prezent şi unul galben (asta înseamnă că „marea e agitată“) sau unul roşu (ceea ce înseamnă că este interzis accesul în apă, din cauza curenţilor puternici).
Steagul în culoarea roşu-galben împreună cu unul de culoare galben se arborează în zonele de îmbăiere care sunt supravegheate de salvamari, dar înotul nu este recomandat. Atunci când acesta este vizibil, doar înotătorii experimentați pot intra în apă.
Cel roşu-galben împreună cu un steag roşu semnifică faptul că în zonele de îmbăiere în care acestea sunt arborate nu este permis accesul persoanelor în apă, nici măcar experții nu au voie să iasă în larg.
Parapsiholog celebru, Lucian Iordănescu, condamnat definitiv la închisoare. Cum se folosea de tot ce știa ca sa facă șan... Americanii sunt în proces de testare al unui gel contraceptiv pentru bărbați. Se aplică pe umeri medicamentul hormonal...