Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Ce se întâmplă dacă te infectezi cu Covid-19 și nu ai cu cine să lași copilul! Măsurile anunțate de autorități

Într-un timp în care epidemia de coronavirus din România se extinde rapid și sunt înregistrate tot mai multe cazuri, părinții se întreabă ce pot face cu cei mici, în situația în care ei sunt confirmați cu Covid-19 și necesită spitalizare.

Ce măsuri anunță autoritățile pentru copiii cu părinți infectați cu coronavirus

Consiliul General al Capitalei a adoptat un proiect privind împuternicirea DGASMB să identifice spaţii corespunzătoare primirii şi găzduirii copiilor ai căror părinţi sunt infectaţi cu SARS-CoV-2, copiilor medicilor, lucrătorilor din domeniul asistenţei sociale sau altor categorii socio-profesionale care tratează sau intră în contact cu bolnavii de COVID-19.

MĂSURI PENTRU RĂSPĂNDIREA INFECȚIEI CU COVID-19 LA COPII

Proiectul de hotărâre adoptat în şedinţa CGMB de vineri prevede că primirea şi găzduirea copiilor ai căror părinţi sunt infectaţi cu SARS-CoV- 2, precum şi a copiilor medicilor, lucrătorilor din domeniul asistenţei sociale sau altor categorii socio-profesionale care tratează, intră în contact cu bolnavii de COVID-19 se va face pe baza unei solicitări adresate DGASMB.

citește și: Psihoza coronavirusului face tot mai multe victime printre români! Specialiștii trag un semnal de alarmă

Potrivit proiectului, DGASMB va pune la dispoziţia direcţiilor generale de asistenţă socială şi protecţia copilului de la nivelul sectoarelor spaţiile identificate, în baza unor protocoale de colaborare.

Ce se întâmplă dacă te infectezi cu Covid-19 și nu ai cu cine să lași copilul! Măsurile anunțate de autorități

Epidemia de coronavirus se extinde rapid în România

Serviciile de asistenţă medicală pentru aceşti copii vor fi asigurate de Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, la solicitarea direcţiilor generale de asistenţă socială şi protecţia copilului de la nivelul sectoarelor.

citește și: La ce temperatură moare coronavirusul, de fapt! Doar așa îl elimini de pe haine sau măști de protecție

Aceste direcţii, respectiv DGASMB, vor asigura personal de specialitate, în funcţie de numărul acestor copii.

"Vom beneficia de asistenţa unor medici nutriţionişti care vor stabili meniul împreună cu colegii noştri de la DGASMB", a adăugat Firea.

DGASMB va asigura hrana acestora, pe toată perioada găzduirii or în spaţiile identificate.

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, în şedinţa CGMB, că autoritatea locală va avea grijă ca aceşti copii să beneficieze nu doar de asistenţă educativă, ci şi de hrană care să conţină toţi nutrienţii necesari dezvoltării armonioase a copiilor, pe categorii de vârstă, informează cei de la Agerpres.

Recomandari