Antena Căutare

Sfaturi de sănătate: Ce și cât mâncăm în izolare

Ne-am izolat şi aprovizionat. Ne-am umplut mai mult sau mai puţin cămara şi frigiderul cu tot felul de alimente. Şi am limitat mişcarea, nu prea avem de ales. Prin urmare, nu mai consumăm la fel de multe calorii.

Iar asta înseamnă că trebuie să mâncăm şi mai puţin, totuşi. Ceea ce e cu atat mai greu cu cat ne plictisim, avem tentatiile la doi pasi, în frigider, plus că ce poate fi mai plăcut decat o gustare la un serial. Pe scurt, este foarte important să nu refulăm în mâncare, spun specialiştii în nutriţie. Care vin şi cu cateva trucuri.

Sfaturi:

În izolare e foarte important ca alimentele pe care le mancam sa fie sănătoase. Vrem să ne creştem imunitatea, vrem să fim puternici. Atentie mare la zahăr, făină şi ulei! Sunt alimente care scad imunitatea şi trebuie evitate pe cât posibil.

Vom merge pe grupurile alimentare obişnuite, evident, ce avem la dispoziţie. Se merge mult pe alimentele congelate, dar trebuie să mâncăm şi fructe şi legume proaspete, portocale de exemplu. Mare atenţie! Considerăm orice aliment contaminat. Le detinfectăm! aici am o soluţie de clor, mi+am pus-o intr-un astfel de fâs.bineinteles că nu mâncăm clor, îl lăsăm să se evapore şi dezinfectăm foarte bine.

Mare atenţie la totalul de calorii, la numărul de calorii. Folosiţi aplicaţiile, calculatorul de calorii. Cântăriţi-vă, dacă nu zilnic, măcar săptămânal.

Există o tentaţie să mănânci de mai multe ori pe zi, să ronţăi. De asta e cel mai important programul. Părerea mea este să se mergă pe 3, 4 mese pe zi, fără gustări.

Dintre alimentele de depozit sigur că făina, uleiul, zahărul, mălaiul, pastele, orezul, unele dintre ele au foarte multi carbohidraţi. Încercăm să adăugăm fibre.

Primăria Sectorului 4 a creat o unitate specială pentru dezinfectarea spaţiilor publice, care va lucra non-stop... Primele imagini de la spitalul mobil care este construit lângă București. În cinci zile, aici vor putea fi tratați pacie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x