Antena Căutare

Ce specializări universitare au vedetele: patru actori de la Hollywood, absolvenți de studii superioare

Bill Gates și Mark Zuckerberg sunt doi dintre cei mai bogați oameni ai lumii în acest moment, iar averea au făcut-o în urma unor idei din timpul facultății, chiar dacă, ulterior, ei au renunțat la studiile universitare.

Bill Gates și Mark Zuckerberg sunt doi dintre cei mai bogați oameni ai lumii în acest moment, iar averea au făcut-o în urma unor idei din timpul facultății, chiar dacă, ulterior, ei au renunțat la studiile universitare.

De asemenea, multe dintre cele mai cunoscute celebrități, cu averi impresionante, au renunțat la studii pentru că viața în lumina reflectoarelor nu le permitea să ajungă la cursuri, sau au preferat din start o carieră artistică în detrimentul unei facultăți.

Există însă și vedete pentru care educația a fost mai importantă decât cariera artistică, astfel încât acum se pot lăuda cu specializări diferite de domeniul lor de activitate.

Dacă acum, în timp ce cauți pe Google informații despre camine bucuresti private și despre cursurile pe care le vei urma peste doar câteva zile, te gândești că s-ar putea să nu fii mulțumit de alegerea facultății, că vei pierde timpul studiind lucruri care poate nu îți fac plăcere, află că poți oricând să te reprofilezi. Cel puțin asta ne arată parcursul profesional al unora dintre cele mai cunoscute personalități de la Hollywood.

1. Natalie Portman

Despre Natalie Portman se spune că este una dintre cele mai inteligente persoane de la Hollywood. Ea a urmat cursurile Universității Harvard, unde, în 2003, a obținut o diplomă în Psihologie. În acea perioadă, a renunțat la numele ei real, Natalie Herschlag, și a încercat să se impună în lumea showbizului. Cu toate acestea, Natalie Portman a declarat, la un moment dat, că preferă să fie „deșteaptă decât o vedetă de film“. Vorbește mai multe limbi străine printre care ebraică, franceză, arabă, germană și japoneză.

2. Bradley Cooper

Un alt actor pentru care studiile au fost importante este Bradley Cooper. Actorul din „A star is born“ a absolvit, în 1997, Universitatea Georgetown, obținând o diplomă în Engleză. Lucrarea lui de licență a avut ca temă romanul „Lolita“, de Vladimir Nabokov. De asemenea, el a studiat franceza și a trăit în Franța pentru șase luni. După ce a absolvit Universitatea Georgetown, Bradley Cooper a urmat cursurile Actors Studio Drama School.

3. Lisa Kudrow

Cunoscută cel mai bine pentru rolul Phoebe Buffay, din serialul „Friends“, Lisa Kudrow nu a fost de la început interesată de lumea filmului și a televiziunii. După terminarea liceului, Lisa Kudrow a mers la Vassar College, unde a obținut o diplomă în Biologie. Pentru că tatăl său era fizician și specialist în migrene, Lisa Kudrow a intenționat să îi calce pe urme. În următorii opt ani, ea a lucrat pentru tatăl său și a făcut cercetări în ceea ce privește probabilitatea ca persoanele stângace să dezvolte mai multe migrene. În această perioadă, și-a început și cariera de actriță, dar a lucrat și ca reporter/prezentator pentru filiala ABC din Amarillo, Texas.

4. James Franco

Dorința lui James Franco de a nu fi doar un actor fără prea multe cunoștințe l-a determinat să urmeze mai multe studii universitare. El a absolvit Palo Alto High School, unde era cunoscut pentru diferite infracțiuni minore - furt, distrugerea mașinilor, graffiti -, și s-a înscris la Universitatea din California, unde a studiat Engleza și Teatru. A renunțat însă în primul an de studiu, pentru a urma o carieră în actorie. După câțiva ani, nemulțumit de traiectoria carierei sale, Franco s-a reînscris la Universitate și, în iunie 2008, a obținut o diplomă în Scriere creativă. De asemenea, s-a înscris în patru programe de masterat: Cinematografie - la Universitatea din New York, Arte Frumoase - la Universitatea Columbia, Scriere ficțională - la Brooklyn College și Poezie - la Warren Wilson College. În plus, a urmat un program de doctorat la Universitatea Yale.

Sursă foto: Andrea Raffin/ Shutterstock

Un profesor de educație fizică și-a pus capăt zilelor chiar în sala de sport în care își antrena elevii! Trupul bărbatul... Doi bărbaţi au fost loviţi mortal de un autotren, pe Autostrada A1 Lugoj-Deva, în timp ce reparau o maşină. Traficul rut...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x