Antena Căutare

Ce spune Raed Arafat despre speculațiile potrivit cărora un nor toxic ar afecta România. Anunțul important al șefului DSU

În spațiul public au apărut speculații potrivit cărora spre România se îndreaptă un nor toxic din Ucraina, iar Raed Arafat a transmis un mesaj pentru a dezminți speculațiile și a liniști populația.

Raed Arafat, purtând masca de protecție Galerie
Raed Arafat a vorbit despre speculațiile potrivit cărora un nor toxic va afecta România | Hepta

Șeful DSU a afirmat că speculațiile potrivit cărora Romînia va fi afectată de un nor toxic din Ucraina sunt știri false.

„Singurul nor în România la acest moment este norul știrilor false, atâta tot.

Nu se pune problema, trebuie să înțelegem că în perioada asta sunt mecanisme pe care le folosesc diferite entități pentru generarea unor reacții necontrolate, reacții care să pună în dificultate ca țară nu numai ca oameni”, a afirmat Raed Arafat la Digi24.

Raed Arafat consideră că astfel de mesaje sunt menite să genereze „reacții necontrolate, care să ne pună în dificultate ca țară”.

„Am văzut reacția la benzinării de acum vreo două săptămâni, deci și aici se încearcă inducerea panicii în mijlocul populației.

Oamenii sunt speriați, li se spune să stea acasă, mesaje date pe Whatsapp de data asta, clar că trebuia să dăm punctul nostru de vedere după ce ne consultăm cu specialiștii în domeniu și să ne consultăm și cu site-urile pe care noi le urmărim pe plan european. Atunci s-a dat că este un fake news și că s-a încercat amplificarea lui astfel încât să producă panică și să facă oamenii să reacționeze într-un anumit fel.

Raed Arafat: Dacă sunt depășiri semnificative, încât să pună populația în risc, se află imediat și vin recomandările

Dacă sunt depășiri semnificative, încât să pună populația în risc, se află imediat și vin recomandările. Dacă, într-adevăr există un risc sau ar exista un risc asupra populației, vă dați seama că nimeni nu va sta pe astfel de informații să le țină în secret”, a spus șeful DSU.

Șeful DSU a afirmat că dacă vom avea parte de o situație care să ne pună sănătatea în pericol autoritățile vor veni cu recomandări.

„Populația trebuie să aibă încredere că în cazul în care apare orice care le pune viața în pericol, mai ales că e vorba și de copii, nu doar de adulți, clar se va ieși cu recomandări pe linia DSU, pe linia MS, suntem mai multe ministere și entități care avem responsabilități față de populație în acest domeniu și nu se pune situația de a ascunde aceste chestiuni.

Citește și: Risc de prăbușire a complexului Prosper, de pe Calea 13 Septembrie, din București. Raed Arafat: "Clădirea nu avea autorizaţie"

Când spunem că e fake news înseamnă că din punctul nostru de vedere este fake news pentru că nu există nicio probă la astfel de informații, informații care nu au bază reală”, a spus Raed Arafat la Digi24.

Anterior, Departamentul pentru Situații de Urgențe a publicat un mesaj prin care a anunțat că România nu va fi afectată de niciun nor toxic.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

„Ca urmare a răspândirii pe canalul WhatsApp a unui mesaj prin care se prezintă că mâine, pe teritoriul României va fi prezent un nor toxic care ar conține sulf, plumb și alte metale grele, format în urma bombardamentelor din Ucraina, vă informăm că informațiile prezentate sunt false și se înscriu în spectrul informațiilor de tip FAKE NEWS.

Citește și: În ce condiții vaccinul împotriva Covid-19 ar putea fi administrat anual, ca vaccinul antigripal. Ce spune Raed Arafat

Conform datelor furnizate de CAMS (Serviciul de Monitorizare a Atmosferei Copernicus), pe parcursul zilei de astăzi și mâine, deasupra României, concentrațiile de monoxid de carbon nu vor avea valori ridicate.

Ne delimităm ferm de informațiile regăsite în mesajul din imaginea de mai jos care au ca scop precis generarea sentimentului de panică în rândul comunităților”, se arată în mesajul DSU.

Ursula von der Leyen declară că “Războiul creat de Kremlin ameninţă securitatea alimentară”. Cum explică situația îngrij... Amenzi pentru persoanele care completează greșit formularul de recensământ. Semnalul de alarmă tras de autorități...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x