Cel mai mare risc al copilului care a căzut într-un puţ în judeţul Teleorman este o infecţie masivă pulmonară, care ar putea cauza decesul. Copilul primeşte tratament cu antibiotic, este intubat şi aspirat mecanic, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al “Spitalului Grigore Alexandrescu” din Capitală, medicul Raluca Alexandru.
“Copilul este stabil, dar starea sa se menţine gravă în continuare, cu această bronhopneumonie de aspiraţie, care va pune probleme probabil grave în continuare. Este pe antibiotico-terapie, este intubat şi aspirat mecanic. Trebuie să aşteptăm evoluţia lui. Cea mai grea problemă este suferinţa pulmonară. Cel mai mare risc ar fi o infecţie masivă pulmonară, care poate duce la deces”, a spus Raluca Alexandru.
Medicul a precizat că şi stopul cardio-respirator pe care l-a suferit copilul în timpul transportului din Teleorman în Capitală ar putea lăsa urme.
“Trebuie făcută o evaluare neurologică, dar acum este intubat şi ventilat mecanic, deci încă nu poate fi făcută o astfel de evaluare. Totuşi, copilul şi-a revenit rapid din stop, pentru că era împreună cu medicii SMURD, care au intervenit imediat. Sigur, în astfel de cazuri, este important cât timpul a stat creierul fără oxigen, dar nu cred că mult”, a mai spus Raluca Alexandru.
Copilul în vârstă de doi ani, care a stat mai multe de zece ore în puţ, cu jumătate din corp în apă, trece printr-o perioadă critică, a adăugat purtătorul de cuvânt al Spitalului „Grigore Alexandrescu”.
“Poate trece şi o săptămână, pot fi şi două săptămâni până vom putea spune că este în afara pericolului. El este sub antibiotico-terapie, asta înseamnă că până nu îşi face efectul acest antibiotic, care să sperăm că va putea lupta împotriva germenilor, nu putem spune că este în afara pericolului. El este un caz mai complicat, mai grav, este şi foarte mic, nu şi-a putut controla anumite funcţii”, a spus medicul, precizând că părinţii pot veni oricând să-şi vadă copilul.
Copilul a căzut, marţi, în puţul din curtea casei din localitatea Balta Sărată, judeţul Teleorman şi a rămas blocat la aproximativ 16 metri adâncime, fiind scos după zece ore, de către echipele de intervenţie. După ce i-au acordat îngrijiri medicale la faţa locului, copilul a fost preluat de un elicopter SMURD şi transportat la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, unde este internat în secţia de Terapie Intensivă.