Antena Căutare

Prețuri umflate în magazine. Cele mai căutate produse s-au scumpit chiar şi cu 130% în supermarketurile din România

Pandemia a scumpit viaţa, dar şi traiul românilor! Marile magazine au profitat de panica oamenilor şi au mărit preţurile celor mai căutate alimente şi produse.

Conservele de carne de exemplu sunt în topul scumpirilor, cu aproape 50 la sută, arată datele unei companii de monitorizare.

Scumpirile vor continua, avertizează analiștii economici

Încă nu am atins vârful epidemiei, dar nici vârful creșterilor de preț, avertizează economiștii.

Până în luna aprilie, s-au înregistrat scumpiri de până 136% la conservanți, legume și fructe, 19% la drojdie, 17% la mezeluri, 16% la carnea proaspătă, 33% la șervețele umede și 45% la băuturile alcoolice, se arată într-un studiu efectuat de o companie care a analizat datele de la retaileri.

Citește și: Ce se va întâmpla cu COVID-19 la vară! Ce temperaturi NU suportă coronavirusul. Epidemiolog: „Când termometrele indică atâtea grade, devine inactiv!”

Alte produse ale căror vânzări au explodat sunt alcoolul pur cu 168% mai mult decât în perioada comparativă de anul trecut, drojdia cu 125%, legumele, fructele și conservanți cu 84%, săpunul cu 49%.

Specialiştii se tem că relaxarea va infecta toată România. Medicii confirmă: "Numărul de cazuri de Covid-19 va creş... Daniel e paznic și a găsit 30.000 de euro lângă căruțul supermarketului unde lucrează: "Erau teancuri de câte 100 ș...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x