Antena Căutare

Centrul Bucurestiului intra in renovare. Proiectul de modernizare a fost aprobat

Centrul Bucurestiului se schimba dupa model spaniol. Pe kilometri intregi, apar poduri pietonale, strazi comerciale si zeci de alei de promenada. Va fi un vis pentru turisti, insa o problema pentru soferi, pentru ca vor fi nevoiti sa renunte la parcarile improvizate pe trotuare.

Magazine cu suveniruri, terase, dar mai ales sute de oameni din toate colturile lumii. Asa arata in orice moment al zilei La Rambla, unul dintre cele mai faimoase bulevarde din lume. Barcelona a invatat repede o lectie pe care Bucurestiul abia o citeste. Insa, planul care vrea sa schimbe la fata centrul Capitalei a fost aprobat dupa 3 ani de la proiectare.

Planul propune ca Bulevardul Unirii sa devina zona pietonala intre Piata Constitutiei si Piata Unirii. Asa se face ca doua dintre benzile de ciculatie vor disparea, trotuarul unindu-se astfel cu fantanile.

"Nu inseamna sa inchidem circulatia, ci sa o regandim tinand cont de vegetatia extraordinar de frumoasa care este aici si mai ales sa reconectam aceasta zone cu Selari, zona care se afla la 100 de metri de aici", a spus arhitectul Teodor Frolu.

Legatura intre cele doua zone ar urma sa se faca prin doua poduri daramate in perioada comunista.

Planul cuprinde 48 de proiecte, care vor costa peste 200 de milioane de euro, bani proveniti din fonduri europene. Daca lucrarile incep in primavara anului viitor, centrul va fi gata in 2019.

FOTO: Intact Images

Controale in statiile RATB din Capitala! Cine nu are card de calatorie, nu urca in autobuz!... Un copil de 13 ani a fost ranit in urma unui conflict armat, in Capitala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x