Antena Căutare

Cererea depaseste oferta: Bataie pe locurile de la cresa

Cum cererea depaseste cu mult oferta, mai ales in ceea ce priveste unitatile de stat, mai ieftine, incrierea copiilor la cresa este o adevarata aventura pentru parinti. Atat in Bucuresti, cat si in alte orase, precum Targu-Mures sau Sibiu, parintii au ajuns sa stea si noaptea la cozi pentru a prinde un loc pe listele de inscriere.

Reprezentantii creselor au precizat ca situatia s-a inrautatit dupa modificarea legii si a indemnizatiei pentru cresterea copilului, mamele preferand sa stea numai un an acasa si sa ia 75% din salariu, decat sa ramana doi ani acasa, pe circa 1.200 de lei pe luna.

Pentru parintii care nu au mai prins un loc la stat sau vor ca micutii sa aiba parte de altfel de conditii exista varianta creselor private, dar acestea sunt mult mai scumpe si, si asa, numarul solicitarilor este de asemenea in crestere fata de anul trecut. La cresele private, copiii sunt mai putini in grupa, primesc trei mese pe zi, iar daca au peste doi anisori incep sa invete limbi straine si sa faca fel de fel de activitati. In aceste cazuri insa, costurile pot depasi 1.000-1.200 lei pe luna.

Guvernul deschide robinetul angajarilor in spitale: Peste 2.500 de job-uri, scoase la concurs... Indemnizatia pentru cresterea copilului ar putea reveni la 85% din venit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x