Live acumChefi la Cutite (r)
Prime Time 20:30Animatie: O poveste incalcita

Oficial! Cine va putea cumula pensia cu salariul de la stat! Pentru ei se va face excepție! Anunțul ministrului Muncii

Propuneri privind interzicerea cumulului pensiei cu salariul în sistemul public au fost prezentare membrilor Executivului, vineri seara, de către ministrul Muncii, Violeta Alexandru, care a făcut loc unor excepții.

Ilustrație.

„Am propus Cabinetului să analizăm oportunitatea prevederilor legate de interzicerea cumulului pensiei cu salariul în sistemul public, în sensul în care am propus un mecanism pentru stabilirea modului în care, în mod obiectiv, o persoană să poată alege între pensie și salariu în condițiile în care salariul este din sistemul public”, a declarat Violeta Alexandru, citată de Mediafax.

Ea a precizat că opțiunea ar urma să se facă în 15 zile, fiind la latitudinea persoanei să opteze între pensie și salariu.

De asemenea, ea a prezentat excepțiile acestei interziceri privind cumularea pensiei cu salariul de la stat.

„Am propus ca cei a căror pensie nu depășește salariul minim brut pe țară să poată realiza acest cumul, astfel încât să nu afectăm categorii care au un nivel de venit redus. Am stabilit faptul că aceste prevederi nu vor fi aplicate astfel încât să fie afectat un drept, cum este dreptul de a fi ales, așa cum spun și hotărâri ale CCR.

Cu alte cuvinte, am ținut cont de hotărârile Curții și am explicat că ele nu se pot aplica aleșilor din plan centra și local, respectiv judecătorilor CCR”, a mai spus ministrul Muncii.

Recomandari