Antena Căutare

Cod portocaliu de radiatii ultraviolete pe litoral!

Meteorologii au emist o avertizare cod portocaliu de ultraviolete pe litoral. Indicele UV a depasit pragul de 9 unitati in statiunile de la malul marii, fiind extrem de periculos pentru cei care se expun la soare in perioada pranzului.

In Constanta, indicele UV a atins la amiaza 9,2 unitati, iar la Mangalia, 9,1. In acest caz, razele ultraviolete pot fi extrem de daunatoare organismului uman, ducand la aparitia insolatiilor, arsurilor si chiar a cancerului de piele.

Totusi, putini sunt cei care tin cont de astfel de avertizari. Plajele sunt pline de turisti chiar si la ora amiezii.

Medicii recomanda ca expunerea la soare sa sa faca doar pana la ora 11.00 si dupa ora 16.00, iar copiii de pana la 3 sau 4 ani sa primeasca o ingrijire speciala. Acestia nu au voie sa stea direct in razele soarelui, trebuie sa poarte haine subtiri, de bumbac, sa aiba capul acoperit si sa li se aplice crema cu factor mare de protectie. De asemenea, ei trebuie sa bea multe lichide. Totusi, sunt excluse bauturile dulci carbogazoase.

Este bine de stiut ca in cazul unui indice UV atat de ridicat, crema de protectie nu mai face fata. Aceasta trebuie sa fie aplicata in strat gros, la fiecare doua ore, sau dupa fiecare iesire din apa ori transpiratie mai abundenta.

De asemenea, medicii spun ca apa nu protejeaza. Aceasta actioneaza ca o lupa asupra pielii, favorizand aparitia arsurilor.

FOTO: Intact Images

Iadul din Orasul Lalelelor: Experimentul Pitesti, umilinta si tortura (I)... Un autocar s-a rasturnat in apropiere de Nadlac: Un mort si 20 de raniti!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x