Antena Căutare

Constanţa: Colegii asistentului medical de la Spitalul Judeţean, confirmat cu coronavirus, s-au izolat la domiciliu

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a anunţat că personalul care lucrează în secţia de unde un angajat a fost confirmat cu coronavirus a fost testat pentru a se stabili dacă a fost infectat. De asemenea, colegii de secţie ai asistentului medical au fost izolaţi la domiliciu.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a transmis vineri, un comunicat de presă, prin care anunţă că măsurile de prevenţie împotriva coronavirusului continuă la unitatea medicală.

“Acţiuni de dezinfecţie au loc în permanenţă, în toate secţiile. Ieri a fost testat personalul care lucrează în secţia Medicală II. În plus, s-a luat decizia ca toţi colegii de secţie ai asistentului şef să se autoizoleze. Prin urmare, activitatea secţiei Medicală II a fost preluată începând de astăzi de secţia Medicală I. Facem precizarea că nu vor fi afectate liniile de gardă şi nici actul medical. Întreg personalul medical şi cel auxiliar, are obligaţia să poarte mască de protecţie pe toată perioada programului de lucru iar cei care lucrează în cadrul Ambulatoriului de Specialitate vor purta alt echipament decât cel utilizat în cadrul secţiei”, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că la nivelul Unităţii Primiri Urgenţe, toţi pacienţii care vin cu mijloace proprii completeaza chestionarul pentru evaluarea riscului de îmbolnăvire cu COVID 19.

“Triajul epidemiologic se efectuează la intrarea în UPU, într-un spaţiu special amenajat în afara zonei de triaj. Pentru cei care sunt aduşi de Ambulanţă, triajul epidemiologic este efectuat de către angajaţii SAJ. Pacienţii care nu îndeplinesc criteriul de suspect coronavirus/contact sunt triaţi în funcţie de afecţiunea corespunzătoare, investigaţi şi trataţi. Cei care întrunesc definiţia de contact sau suspect, sunt izolaţi în zona tampon, timp în care se anunţă 112”, mai precizează comunicatul.

Spitalul mai precizează că decizia de suspendare a vizitelor aparţinătorilor rămâne în vigoare, iar persoanele care se internează pot fi însoţite de un singur aparţinător până la Biroul de Internări, iar de acolo personalul unităţii medicale va prelua pacientul.

De asemenea, la internare, pacienţii vor completa un chestionar pentru evaluarea riscului de îmbolnăvire cu COVID 19.

Sursa : news.ro

Comisar de poliţie din Galaţi, reţinut pentru luare de mită... Un bărbat din Iași, infectat cu coronavirus, ar fi mers să se distreze în trei cluburi. Tânărul ar fi interacționat cu 2...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x