Antena Căutare

Constanţa: Peste 10.000 de credincioşi sunt aşteptaţi la manifestările religioase de Bobotează, pe faleza Cazinoului

Peste 10.000 de credincioşi sunt aşteptaţi la manifestările religioase de Bobotează care vor avea loc pe faleza Cazinoului din Constanţa, începând cu ora 12.00 şi care vor fi oficiate de Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopului Tomisului, împreună cu un sobor de preoţi. Peste 250 de jandarmi de la Gruparea Mobilă “Tomis” vor asigura măsurile de ordine publică la acest eveniment.

Conform Arhiepiscopiei Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, va oficia, luni, de la ora 8.30, Sfânta Liturghie la Catedrala „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa.

De la ora 11.30, va porni în tradiţinala procesiune de Bobotează, de la Catedrală până pe faleza Cazinoului Constanţa. Acolo, începând cu ora 12, ierarhul Tomisului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, va oficia slujba de Sfinţire mare a apei pe faleza Cazinoului. La sfârşitul acesteia, IPS Teodosie va arunca trei cruci în apele mării, iar mai mulţi temerari vor sări după ele, iar cei care le vor aduce la ţărm vor fi recompensaţi de Arhiepiscopia Tomisului cu obiecte bisericeşti şi bani.

Înalt Prea Sfinţitul Teodosie estimează că la slujba de Bobotează de pe faleza Cazinoului vor fi prezenţi 20.000 de credincioşi aşa cum au fost şi anul trecut.
Apoi, oamenii care au asistat la ceremonia religioasă vor primi sticlele cu apă sfinţită pregătite în acest sens de Arhiepiscopie. De asemenea, mai multe care de boi şi măgari pe care se află butoaie cu apă sfinţită vor merge pe principalele artere din Constanţa pentru ca şi cei care nu au putut ajunge la slujba religioasă să primească Aghiasmă.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului au precizat că Aghiasma Mare se poate bea pe nemâncate în fiecare zi, până pe 14 ianuarie, când este Odovania praznicului Bobotezei. Ea se mai poate bea în zile de post mai aspru sau la unele sărbători, cu binecuvântarea preotului duhovnic, după Spovedanie.

Potrivit Grupării Mobile de Jandarmi “Tomis” Constanţa, pe 6 ianuarie, de la ora 11, peste 250 de jandarmi din cadrul grupării vor asigura măsurile de ordine publică la ceremonia religioasă desfăşurată pe faleza Cazinoului. La asigurarea ordinii publice vor participa şi lucrători din cadrul Inspectoratelor de Jandarmi Judeţean Constanţa, de Poliţie Judeţean Constanţa, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa şi ai Poliţei Locale Constanţa.

Articolul continuă după reclamă

Jandarmeria a precizat că potrivit Arhiepiscopiei Tomisului, la manifestarea religioasă sunt aşteptaţi peste 10.000 de credincioşi.

“Jandarmii constănţeni vor asigura şi măsurile de ordine publică pe durata procesiunii organizate de Arhiepiscopia Tomisului, de la Catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel spre faleza Cazinoului Constanţa, unde va fi oficiată slujba de sfinţire a apelor. Aceleaşi măsuri de ordine publică vor fi asigurate de jandarmii constănţeni şi pe traseele din oraş pe care vor merge carele cu butoaie cu apă sfinţită”, au precizat reprezentanţii Jandarmeriei.

Aceştia recomandă participanţilor la ceremonia religioasă să evite îmbulzeala spre zona sticlelor cu apă sfinţită pentru a nu se creea busculade, să respecte indicaţiilor organizatorilor şi forţelor de ordine, să acorde atenţie bunurilor şi obiectelor personale şi să supravegheze copiii pentru a nu se pierde în mulţime

Sursa : news.ro

Poliția o caută pe Mădălina! Tânăra de 13 ani a plecat de acasă și nu s-a mai întors... Tragerile la sorţi pentru desemnarea membrilor completurilor de cinci judecători de la ICCJ pentru anul 2020 au loc luni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x