Antena Căutare

Cornelia Corescu, fosta sefa ITM Timis, condamnata la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare

Cornelia Corescu, fosta sefa ITM Timis, a fost condamnata la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta, informeaza Antena3. In acest dosar, a fost condamnat la doi ani de inchisoare si secretarul general al PDL Timis, Vasile Medesan.

Decizia Tribunalului Timis poate fi atacata in termen de zece zile de la pronuntare.


Potrivit rechizitoriului, o parte din spaga luata de Corescu intra in conturile PDL ca donatii.

Sefa ITM Timis, Cornelia Corescu, a fost arestata preventiv pentru 29 de zile in luna septembrie, fiind acuzata de trafic de influenta.

Anchetatorii au stabilit ca, in perioada iulie-august, Corina Corescu, prin intermediul lui Vasile Medesan, i-a pretins unui denuntator, administrator la o societate comerciala, suma de 10.000 lei, indicandu-i ca banii sa fie achitati ca donatie pentru organizatia judeteana de partid din care acestia faceau parte (Partidul Democrat Liberal).

La randul sau, Corescu urma sa intervina la functionari din subordinea sa, pentru a-i determina sa nu aplice firmei denuntatorului sanctiunile contraventionale corespunzatoare referitoare la incalcarea legislatiei muncii, pentru o serie de nereguli constatate.

Denuntatorul nu a achitat insa decat 1.000 lei din suma pretinsa. Drept urmare, Corescu a dispus ca o angajata din subordine sa inlocuiasca procesul verbal initial cu un altul in care se consemnau imprejurari nereale ce ar fi atras sanctiuni mai aspre.

Vicepresedintele CJ Ilfov, Gheorghe Roman, retinut in dosarul spagilor pentru primariile Jilava si Snagov... Galati: Elev, injunghiat in curtea unui liceu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x