Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Coronavirus: Tipuri de testare Covid-19 și cât te costă un test în centrele autorizate MS

Costul pentru un test care depistează dacă ai sau nu coronavirus este cuprins intre 285 lei și 340 de lei, iar rezultatul este gata în aproximativ trei zile de la momentul recoltării. Lista cu centrele autorizate de Ministerul Sănătății este disponibile online, pentru fiecare județ.

Tipuri de testare Covid-19 și cât te costă un test în centrele autorizate MS

Hepta

Lista centrelor de testare pentru Covid-19 autorizate de Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății a făcut publică lista cu centrele unde se pot face teste autorizate pentru depistarea coronavirusului. Pe portalul oficial online sunt disponibile toate unitățile de testare. Le poți consulta AICI!

Teste Covid-19 în clinici private. Cât costă

La clinicile private, prețurile pornesc de la 285 de lei și pe lângă testarea pentru depistarea Covid-19 se pot face și teste pentru anticorpi.

Citește și: Te poți testa de Covid-19, direct din mașină, ca la fast-food! Centru "drive-in" în Bucureşti: Cât costă testul și cum se face | VIDEO

TESTE RT-PCR - Detecția directă a virusului prin tehnici de biologie moleculară

Testele de identificare Real Time PCR, gold standard-ul de testare moleculară, confirmă prezența virusului SARS-CoV-2 și sunt recomandate pentru pacienții suspecți.

AVANTAJE: Acest test pune în evidență virusul, chiar dacă este prezent în cantități foarte mici.

TEHNICĂ DE RECOLTARE: Se lucrează din exsudat nasofaringian.

Recoltările se fac doar cu programare telefonică sau online.

PREȚ: 350 lei

Rezultatele sunt eliberate într-o zi lucrătoare și sunt disponibile în contul clinicii.

Citește și: Cum arată și cum se face un test de coronavirus

O altă clinică, o altă ofertă de Test Covid-19

Preț test: 340 lei

Metoda de diagnosticare a infectiei COVID-19 este testarea RT-PCR, un test care pune in evidenta prezenta virusului in secretiile infectate recoltate de la pacienti.

CUM SE RECOLTEAZA – este nevoie de recoltarea unui simplu exsudat nasofaringian pentru a te testa
IN CAT TIMP AI REZULTATUL – vei avea un raspuns in 72 ore de la ajungerea probei in laborator
CINE SE POATE TESTA – testele sunt disponibile tuturor pacientilor care isi doresc sa se testeze
CAND TE POTI PROGRAMA – recoltarea se face zilnic, in functie de programul de lucru al fiecarei locatii,
RECOMANDARI INAINTE DE RECOLTARE – te rugam sa nu consumi alimente cu 4 ore inainte de recoltare

Teste SARS-CoV 2 pentru pacienții asimptomatici

Efectuăm Teste RT-PCR SARS-CoV 2 și teste serologice de identificare a anticorpilor anti SARS-CoV-2 IgG și IgM pentru pacienții asimptomatici (care nu prezintă febră, tuse, creșterea frecvenței respiratorii, dureri la nivelul toracelui, dureri musculare).

Testul RT-PCR SARS -CoV 2 evidențiază prezența virusului și este o investigație pentru diagnosticul timpuriu al infecției virale cu SARS-CoV-2.

Pentru testare, se va preleva o probă de exsudat nazofaringian.

Testul se efectuează prin metoda Real-Time PCR.

Testările serologice de identificare a anticorpilor anti SARS-CoV-2 IgG și IgM sunt esențiale în înțelegerea epidemiologiei virale și sunt importante în detectarea infecțiilor la pacienții cu simptomatologie redusă sau asimptomatici.

Prețul ofertei de mai sus este de 315 lei.

Cel mai ieftin preț pentru testarea anti Covid-19

Testul de referință pentru diagnosticul specific de COVID-19, cunoscut sub denumirea de ARN viral SARS-CoV-2, utilizează metoda Real Time PCR (RT-PCR) evidențiind virusul prin tehnici de amplificare a materialului genetic viral. Probele recoltate sunt exsudat nazofaringian și faringian, iar un rezultat pozitiv indică prezența în proba analizată a ARN-ului SARS-COV-2, fiind sugestiv pentru diagnosticul COVID-19.

Pentru exsudatul faringian, pacientul trebuie să țină cont că prelevarea trebuie făcută fie înainte de toaleta cavităţii bucale sau ingestia de alimente sau lichide, fie la 4 ore după acestea.

Costul unui test Real Time PCR este de 285 de lei și poate fi efectuat în 50 de centre din 36 de orașe din țară. Timpul de eliberare al rezultatelor este de maximum 72 de ore de la momentul recoltării.

Recomandari