Antena Căutare

Coronavirusul a suferit mutații. Avertismentul crunt al unui pneumolog: ”Virusul e tot mai agresiv, pacienții vin cu forme severe!”

Infecțiile cu noul coronavirus sunt tot mai agresive, iar medicii atrag atenția asupra faptului că tot mai mulți pacienți ajung în stare gravă, în spital, virusul atacând toate organele. 

Coronavirusul a suferit mutații. Avertismentul crunt al unui pneumolog: ”Virusul e tot mai agresiv, pacienții vin cu forme severe!”
Coronavirusul a suferit mutații. Avertismentul crunt al unui pneumolog: ”Virusul e tot mai agresiv, pacienții vin cu forme severe!”

Nicoleta Birca, șefa Secției de Pneumologie a Spitalului Județean din Buzău, susține că noul coronavirus a suferit mutații.

”Virusul este mai agresiv. Asta am observat noi, medicii care tratăm pacienții COVID. În ultima perioadă cazurile au devenit din ce în ce mai severe.

Dacă inițial am avut primul val de pacienți asimptomatici sau cu forme ușoare, din ce în ce cazurile au devenit mai severe, din ce în ce mai des cu afecțiuni pulmonare, deci problema este foarte serioasă.

Un nou simptom COVID-19 dă peste cap recomandările medicilor: „Se transmite și așa! Masca nu este suficientă”

Am avut pacienți care s-au prezentat la debut cu accident vascular cerebral și ulterior am descoperit că de fapt aveau infecție SARS CoV-2. Am stabilit diagnosticul pe bază de tomograf computer, deci aveau și leziuni pulmonare și test COVID pozitiv. Este clar că debutul a fost un AVC, dar acesta a fost cauzat de coronavirus.

De asemenea, sunt leziuni hepatice pe care le-am întâlnit inclusiv la pacienți cu forme ușoare.”, a declarat medicul pneumolog, potrivit Digi24.

De asemenea, medicul pneumolog susține că virusul atacă toate organele, motiv pentru care mulți pacienți ajung la Terapie Intensivă.

Autoritățile schimbă din nou regulile. Când ies din casă pacienții infectați cu COVID-19, dar care nu prezintă simptome

”La nivel pulmonar apar niște zone de inflație, ca urmare a luptei organismului de învinge acest virus. Aceste zone de inflamație, din ce în ce mai mari practic împiedică schimbul gazos, deci oxigenul nu mai pătrunde în alveolele pulmonare, dioxidul de carbon nu mai este eliminat așa cum trebuie și pacientul resimte acea nevoie de aer, lipsă de aer, dispnee, cum o numim noi în limbaj medical, care poate fi mai mult sau mai puțin gravă.

Problemele pulmonare apar și la asimptomatici, iar după câteva zile, atunci când apar simptomele, e posibil să fie prea târziu.

A fost descoperit un nou focar de coronavirus în România. Zeci de artiști au fost plasați în carantină

Și în analizele sanguine ale pacienților asimptomatici regăseam modificări. Chiar și la nivel hepatic, renal, fără ca pacientul să prezinte simptome.

Este de preferat, chiar dacă este asimptomatic, pacientul să se prezinte la medic, să accepte evaluarea, pentru că nu se știe cum va fi evoluția ulterioară. Nu ține de vârstă sau de alte afecțiuni.”, a declarat ea.

Peste 1200 de cazuri noi și 48 de decese, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost 1.232 de cazuri noi de COVID-19, din 20.581 de teste efectuate. Din cauza infecțiilor cu coronavirus au murit în ultimele 24 e ore 48 de pacienți, cele mai multe decese într-o singură zi, de la debutul pandemiei. De asemenea, la Terapie Intesivă sunt internați 436 de pacienți.

Până astăzi, 4 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 55.241 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

28.006 pacienți au fost declarați vindecați și 5.136 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Știa că este COVID-19 pozitiv, dar a ieșit la iarbă verde, cu prietenii. Polițiștii l-au prins la Sinaia: „Am vrut să facem picnic”

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.232 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 712 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 2480 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Autoritățile schimbă din nou regulile. Când ies din casă pacienții infectați cu COVID-19, dar care nu prezintă simptome... Organizația Mondială a Sănătății, prima reacție după ce Rusia a anunțat că a dezvoltat un vaccin anti-COVID-19: ”Trebuie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x