Antena Căutare

Se răspândește sau nu coronavirusul prin apă? Experții, un nou avertisment: ”Clorul și apa sărată vor ucide instant virusul!”

Vești bune vin de la experți în sănătate publică din Statele Unite ale Americii, care susțin că noul coronavirus nu trăiește în apa din piscine. 

Se răspândește sau nu coronavirusul prin apă? Experții, un nou avertisment: ”Clorul și apa sărată vor ucide instant virusul!”
Se răspândește sau nu coronavirusul prin apă? Experții, un nou avertisment: ”Clorul și apa sărată vor ucide instant virusul!”

Astfel, potrivit Centrului de Control și Prevenire a Bolilor din SUA, clorul existent în piscine este fatal coronavirusului.

”Nu există dovezi că COVID-19 se poate transmite prin utilizarea piscinelor şi a căzilor”, scrie The New York Post, citat de Mediafax, în timp ce Roberta Lavin, profesor de medicină la Universitatea din Tennessee's College of Nursing, a explicat ”Cantitatea medie de clor dintr-o piscină va ucide virusul”.

Coronavirus în România, 26 mai 2020. Live Update. La cât a ajuns numărul cazurilor de coronavirus. Câți români au pierdut lupta cu COVID-19 și câți s-au vindecat

De asemenea, oamenii de știință susțin că este foarte puțin probabil ca virusul să se dezvolte în apa sărată a oceanelor și a mărilor. În schimb, lacurile nu sunt considerate o zonă sigură, întrucât apa dulce nu are proprietatea de a ucide.

„Probabil ar trebui ca cineva să bea toată apa dintr-un lac pentru a lua virusul”, a spus Paula Cannon, profesoară de microbiologie moleculară şi imunologie la Keck School of Medicine. „Efectul de diluare este atât de puternic”, a adăugat aceasta.

Cum să porți corect masca de protecție. Medicul Rafila, noi lămuriri: ”O mască de unică folosință, spălată și călcată, își pierde calitățile filtrante total”

Statul la plajă, periculos

Dacă scăldatul este sigur, statul la plajă nu e la fel, avertizează specialiştii. Este posibil ca virusul să nu poată înota, dar poate supravieţui pe suprafeţele uscate, potrivit HotNews.ro. Din acest motiv, este important ca persoanele care aleg să facă plajă în această perioadă în zone, să se asigure că au dezinfectat bine suprafaţa şezlongurilor, a balustradelor sau a altor zone cu care intră în contact.

Cum să porți corect masca de protecție. Medicul Rafila, noi lămuriri: ”O mască de unică folosință, spălată și călcată, î... Val de cutremure, în România, în ultimele 24 de ore. Ce magnitudine au avut seismele...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x